home Dr. Herdea > Articole medicale > Conferinta > Ziua Internationala a Prematuritatii - Conferinta 18-19 noiembrie 2016

      Dragi parinti, sarbatorim in acesta luna, Ziua Internationala a Prematurului pe data de 17 noiembrie si Ziua Internationala/Universala a Drepturilor Copilului, pe 20 noiembrie, ambele, sarbatori cu conotatii speciale: istorice, medicale, economice, socio-culturale, pentru intreaga Omenire.
     In Lume, se nasc anual, aproximativ 15 milioane de copiii prematuri. 75% dintre acestia ar putea fi salvati prin interventii  cost-eficiente, aplicate la timp, aplicate in flux continuu (OMS, 2016). Fundamentul acestor interventii- de la aparent “simpla” alimentatie a unui prematur, vaccinare sau tratament aplicat-, il constituie pregatirea unor echipe antrenate, care sa poata ingrijii acesti copii, dublat de suportul educational, profesionist, acordat familiilor, in care vin pe lume copiii. Prematuritatea reprezinta in lume prima cauza de mortalitate infantila sub varsta de 5 ani. In Romania, avem peste 10% din sarcini, finalizate cu nasterea unui copil prematur.

    Va propunem un periplu incitant, in lumea dedicata cresterii prematurilor. Prematuritatea poate fi grevata de boli respiratorii, tulburari de vaz si auz, sechelaritate neurologica severa, malformatii cardiace sau tulburari musculo-scheletale, in cazul in care prematurul, nu are sansa sa vina pe lume, in maternitati de grad III, dotate cu aparatura performanta si resursa umana antrenata. Cum rezolvam problema ingrijirii nou-nascutului cu nevoi speciale, dupa externarea din maternitate, in conditiile in care avem deficit de personal, antrenat sa acorde astfel de ingrijiri iar parintii nu au resurse materiale si educationale decente? Care sunt solutiile pe care le propunem pentru ca fiecare prematur sa aiba acces gratuit la un screening post-neo-natal corect si mai ales complet? Cum vedem sustenabilitatea solutiilor pe care le propunem, pe termen mediu si lung?

    Va invitam sa gasim impreuna solutii optime pentru a creste copii sanatosi
    Suntem onorati sa va anuntam, ca avem alaturi de noi in calitate de Partener Institutional Comisia pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor

   In numele meu personal, al colegilor mei si al pacientilor pe care ii ingrijim, permiteti-mi sa va multumesc a priori pentru deschidere si implicare in acest Proiect educational.
Sesiunea dedicata parintilor "Scoala Familiei Mele" - se va desfasura Sambata, 19 noiembrie 2016, la et 13 Hotel Rin Grand Hotel,  Sala Luxemburg   in intervalul 10.00-13.00.

Consideram ca educatia parentala si/sau a copiilor pe care ii crestem, raman singurele masuri care si-au dovedit invincibilitatea in Timp, daca dorim cu adevarat, sa impingem o Natiune inainte.
Va invitam pe aceasta cale sa va alaturati noua, in efortul comun, de a implini un astfel de deziderat.
In cazul in care doriti sa participati, va rugam sa contactati partenerii nostri in organizarea evenimentului "Dr Comm" ( conferinta.arepmf@drcomm.ro) pentru detaliile tehnice. 
Participarea Dvs  si a parintilor invitati, nu presupune costuri, acest prim proiect fiind Pilot.
Va  multumim si va asteptam  cu mult drag, alaturi de noi!
In numele Comitetului Stiintific si  al Echipei de Organizare,
Dr Valeria Herdea
Presedinte AREPMF
Senior Editor Medic Ro 

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: conferinta

Serbarea de Craciun 2019 - Editia X-a Serbarea de Craciun 2019 - Editia X-a

Gratie Dvs., Suntem la Editia a X a si pentru acest moment va suntem recunoscatori din toata inima noastra!

Serbarea de Craciun - din nou impreuna de Craciun! Serbarea de Craciun - din nou impreuna de Craciun!

Prieteni dragi - Din nou Impreuna de Craciun

Serbarea de Craciun 2017 - La ceas de sarbatoare Serbarea de Craciun 2017 - La ceas de sarbatoare

La ceas de sarbatoare, editia a 8-a a Serbarii de Craciun

Serbarea de Craciun 2016 Serbarea de Craciun 2016

De Craciun cu dragoste

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
6 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
5 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
3 accesari
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
Alimentatia bebelusului la 6, 7, 8 si 9 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 6 si 9 luni.
Enterocolita la copii
3 accesari
Enterocolita la copii
Diareea sau enterocolita acuta reprezinta o afectiune caracterizata de prezenta a mai mult de 3 scaune semi-consistente, moi sau apoase, survenite la un pacient aflat anterior in stare de sanatate
Consumati alcool responsabil, dar despre ce cantitate vorbim de fapt?
3 accesari
Consumati alcool responsabil, dar despre ce cantitate vorbim de fapt?
Adesea in mass-media intalnim expresii precum consumul excesiv de alcool dauneaza grav sanatatii, dar despre ce cantitate vorbim, mai exact?

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale
  • Articole citite acum