home Dr. Herdea > Articole medicale > Vaccinari > Schema nationala de vaccinare pentru copii 2015

Schema nationala de vaccinare pentru copii 2015

Potrivit Ordinului Ministerului Sanatatii, noua schema naționala de vaccinare se aplica incepand cu data de 1 aprilie 2015 si presupune urmatoarele modificari.
Scris de | Publicat in 10 aprilie 2015 | Actualizat in 28 aprilie 2015
A+ A-

Potrivit Ordinului Ministerului Sanatatii nr 386/31.03.2015, noua schema națională de vaccinare se aplică începand cu data de 1 aprilie 2015 si presupune următoarele modificari:

 

1. Realizarea tuturor vaccinarilor din schema nationala de catre medicii de familie (preluarea vaccinarii copiilor scolari).

 

2. Vaccinarea cu vaccin hexavalent DTP+VPI+Hib+HepB - 3 doze de vaccin hexavalent administrate copiilor cu varsta de 2, 4 si 11 luni.

Nota: Copiii care au primit 3 doze de vaccin dupa schema veche (la varsta de 2,4,6 luni), vor primi vaccin hexavalent la varsta de 12 luni pentru a se respecta intervalul minim admis.

(6 luni) intre DTP III si DTP IV. Doar cohortele de copii care nu au primit vaccin la varsta de 6 luni, vor fi vaccinati la varsta de 11 luni.

 

3. Vaccinarea cu vaccin ROR la copiii cu varsta de 12 luni.

 

4. Revaccinarea ROR la varsta de 5 ani precum si revaccinarea copiilor care implinesc varsta de 7 ani in anul 2015 respectiv 2016 pentru recuperarea dozei a 2-a de ROR.

 

5. Recuperarea  vaccinarii cu vaccin tetravalent DTP+VPI pentru copii cu varsta de 6 si 8 ani la medicul de familie (sau doar cu VPI daca au primit la varsta de 4 ani vaccinul DTPa).

 

Varsta

recomandata

Tipul de vaccinare

Comentarii

Primele 24 de ore

Vaccin hepatitic B

In materintate

2-7 zile

Vaccin BCG

In maternitate

2 luni*)

Vaccin hexavalent

(DTPa-VPI-Hib-HepB)

Vaccin pneumococic conjugat *)

Medicul de familie

4 luni *)

Vaccin hexavalent

(DTPa-VPI-Hib-HepB)

Vaccin pneumococic conjugat *)

Medicul de familie

11 luni *)

Vaccin hexavalent

(DTPa-VPI-Hib-HepB)

Vaccin pneumococic conjugat *)

Medicul de familie

12 luni

Vaccin rujeolic – rubeolic – oreion

(ROR)

Medicul de familie

5 ani **)

Vaccin rujeolic – rubeolic – oreion

(ROR**)

Medicul de familie

6 ani ***)

Vaccin tetravalent

(DTPa-VPI)

Vaccin poliomielitic inactivat ***)

(VPI***)

Medicul de familie

14 ani

Vaccin diftero-tetanic / Vaccin diftero-tetano-pertussis acelular

(dT/DTPa)

Medicul de familie

 

*) Vaccinul pneumococic conjugat va fi introdus in calendarul vaccinarilor in functie de fondurile disponibile

**) Se va realiza inclusiv la copiii care implinesc varsta de 7 ani in anul 2015 si la copiii care implinesc 7 ani in anul 2016

***) Copiii cu varsta de 6 ani:

- care au in antecedentele vaccinale o doza de DTPa la 4 ani vor fi vaccinati cu VPI

- care nu au in antecedentele vaccinale o doza de DTPa la 4 ani vor fi vaccinati cu DTPa-VPI

- Copiii cu varsta de 8 ani care au in anetecedentele vaccinale o doza de DTPa la 4a ni vor fi vaccinati cu VPI in 2015 (copiii care nu au fost scolarizati in clasa pregatitoare). Se aplica numai in anul 2015.

 

--> Citeste intreg articolul: Schema de vaccinare pentru copii, adulti si gravide


Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: vaccinari

Acoperirea Vaccinala intre Acut si Cronic. Probleme. Solutii. Acoperirea Vaccinala intre Acut si Cronic. Probleme. Solutii.

Dezbaterea organizata cu ocazia Saptamanii Europene a Imunizarii - Vaccine Advocacy, AREPMF

Saptamana Europeana a Vaccinarii 24-30 aprilie Saptamana Europeana a Vaccinarii 24-30 aprilie

#VaccinareaFunctioneaza

Draga parinte, copilul tau se poate imbolnavi oricand de poliomielita daca se joaca cu copii nevaccinati. Esti dispus sa pariezi? Draga parinte, copilul tau se poate imbolnavi oricand de poliomielita daca se joaca cu copii nevaccinati. Esti dispus sa pariezi?

Draga parinte, copilul tau se poate imbolnavi oricand de poliomielita daca se joaca cu copii nevaccinati. Esti dispus sa pariezi?

Mituri despre controversatul vaccin ROR (rujeola, oreion, rubeola). Ce e fals, ce e adevarat? Mituri despre controversatul vaccin ROR (rujeola, oreion, rubeola). Ce e fals, ce e adevarat?

Multumita vaccinurilor, miliarde de copii au fost salvati de la boli infectioase care in urma cu cateva zeci de ani faceau ravagii in lume.

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..
Mesaje: (7) - Pagina 1 din 2
2016-04-27 14:21:35
4
4 din 5
Buna ziua. E adevarat ca oreionul poate da surditate ? unde pot gasi vaccine anti -oreion de adult dar si de copil? multumesc. daca copilul a facut ROR la varsat de 1 an si 3 luni la ce varsta trebuie refacut acest vaccine? Multumesc. Am dori doar anti-oreion avand in vedere ca a facut rujeola si rubeola deja. Multumim.
2016-01-19 18:51:28
4
4 din 5
Am fata de 6 luni si trebuia fa ii faca vaccinul de 4luni si nici pana acum nu au ajuns vaccinurile la medic si trebuia din 2005 si suntem in 2006 si nici un rezultat 2
2015-05-30 10:05:21
4
4 din 5
Copilul meu a fost vaccinat conform vechii cheme de vaccinare pana la 6 luni, iar la 6 luni nu a mai fost vaccinat urmand ca acesta sa primeasca doza la 11 luni conform noii scheme de vaccinare. Din cate observ la 4 luni, conform vechii scheme de vaccinare, s-a administrat un vaccin pentavalent care nu mai includea Hep B, iar conform noii scheme de vaccinare la 4 luni acesta este administrat prin doza hexavalenta. Avand in vedere ca, sub incidenta noii scheme de vaccinare, s-a amanat vaccinarea de la 6 luni la 11luni, iar la 4 luni doza primita de copilul meu nu a inclus si HepB, este in regula ca el sa primesca rapelul Heb B doar la 11 luni? nu am observat nici o precizare in aceasta privinta, ci doar mentiunea ca doar cohortele de copii care nu au primit vaccin la varsta de 6 luni, vor fi vaccinati la varsta de 11 luni.
2015-04-28 12:58:42
1
1 din 5
de ce: Copiii care au primit 3 doze de vaccin dupa schema veche (la varsta de 2,4,6 luni), vor primi vaccin hexavalent la varsta de 12 luni pentru a se respecta intervalul minim admis? Initial, dupa schema veche, se faceau acestea 3 si atat. Acum cum sa pimesca hexavalent? De ce? Unde scrie? In norme, in Anexa la Ordinul ministrului sănătății nr. 386/2015 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2015 și 2016 nu scrie asa ceva.

--Pagina 1 din 2--
Urmatoarea fw Ultima pagina fw2

  • Articole populare
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
5 accesari
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
Alimentatia bebelusului la 4 si 5 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 4 si 5 luni. Diversificarea alimentara la bebelusi.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
4 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.
Copiii si animalele de companie
4 accesari
Copiii si animalele de companie
Cresterea copilului alaturi de animalul de companie reprezinta o provocare pentru fiecare parinte! Care sunt avantajele aduse de prietenul nostru fara cuvinte?
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
4 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
4 accesari
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
Copii pot face febra din multe motive, insa important este sa stim sa le masuram temperatura si la nevoie sa le scadem febra rapid.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale
  • Articole citite acum