home Dr. Herdea > Articole medicale > Media > Dr. Herdea Valeria in direct la Realitatea Tv

Dr. Herdea Valeria in direct la Realitatea Tv

Importanta vaccinarilor in scoli si sistemul medical din Romania la emisiunea Fabrica, alaturi de Dr. Herdea.
Scris de | Publicat in 05 august 2012 | Actualizat in 5 mai 2013
A+ A-
Dr. Herdea Valeria in direct la Realitatea Tv
5
5.0 din 5 stele
comment 1 (de) recenzii
viz 3859 viz.
print Printeaza acest articol

     Astazi, Duminica 5 august, la emisiunea Fabrica am fost invitata la o dezbatere pe problemele sistemului sanitar din Romania, alaturi de Dl. Dr. Geza Molnar, consilier al Ministrului Sanatatii si si Dna. Mihaela Guna, presedinte al Asociatiei Parintilor.

 

     Printre temele abordate s-au numarat probleme precum campania de vaccinari in scoli, sistemul sanitar din Romania, legea sanatatii, coplata dar si calitatea de asigurat a pacientilor.

 

     Ce facem cu copii care au intre 18 si 26 de ani care desi sunt inscrisi la medicul de familie si cuprinsi intr-o forma de invatamant, pierd calitatea de asigurat datorita birocratiei excesive si incapacitatii Ministerului Invatamantului de a certifica aceasta calitate de asigurat. Unde duce pierderea calitatii de asigurat pentru acesti copii? Unde incepe si unde se termina dreptul de a fi asigurat - dupa a 25-a consultatie?

 

     Ce inseamna de fapt coplata? Cum se va repercurta asupra relatiei medic-pacient? Ce se intampla intr-o familie daca din 2 parinti si 2 copii, unul din parinti pierde calitatea de asigurat, iar celelalat este ne-asigurat (casnic), iar copii tocmai au terminat clasa a 12-a?

Dr. Herdea Valeria la Realitatea

     Mai jos este link-ul de la emisiunea "Fabrica" de astazi. Trist, este ca Dl. Dr. Geza sustine in continuare "perfectiunea" sistemului sanitar, dar si a Legilor dupa care functioneaza si/sau va functiona, tare departe insa, de ceea ce avem de infruntat, in realitate si de nevoile pacientilor nostri.

 

     Aparent sistemul este in regula, noi medicii de familie suntem carcotasi...Sistemul "dezbina si stapaneste", se pare ca functioneaza, ca normativ in mintea decidentilor nostri, nu cred ca totusi va reusi, pt ca nici noi nu mai suntem cei care poate am fost altadata in situatii similare. Sa speram ca aceste dezbateri, intre reprezentantii medicilor de familie si Ministru, Medici de familie si alti decidenti, isi vor atinge scopul si nu vor ramane doar la nivel de "hai sa aratam, ca au fost si ei consultati"  (a se citi "bagati in seama") si le-am redus vocile la tacere! Poate, totusi se va ajunge ca medicii de familie sa fie parteneri ai unor negocieri reale (Legi, Contract-Cadru), in folosul tuturor partilor implicate-pacient, medic, sistem si nu doar sa fie pusi in fata unor fapte deja implinite si publicate in Monitorul Oficial.

 

     Numai impreuna, pacient si medic, putem face ca lucrurile sa mearga altfel in sistemul sanitar!

 

Emisiunea Fabrica din 5 august 2012 poate fi urmarita la adresa de mai jos:

http://www.realitatea.net/emisiuni/fabrica.html#emisiune05August2012-1115 

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: media

Cum prevenim si tratam bolile copilariei - Radio Romania Actualitati Cum prevenim si tratam bolile copilariei - Radio Romania Actualitati

Luni 13 noiembrie de la orele 00:00 pe Radio Romania Actualitati va fi in direct Dr. Valeria Herdea, alaturi de Dr. Adrian Streinu Cercel, avand ca subiect Prevenirea si Tratarea bolilor copilariei.

Interviu cu Daniela Stoica, asistent medical generalist Interviu cu Daniela Stoica, asistent medical generalist

Ce inseamna munca si experienta unui asistent medical?

Interviu cu Dr. Valeria Herdea, medic primar Medicină de Familie Interviu cu Dr. Valeria Herdea, medic primar Medicină de Familie

Dr. Valeria Herdea. Un medic și un om care emană multă energie. Genul de medic de familie care-și trăiește cu pasiune profesia aleasă.

Evenimentele Revistei Pap Tot Evenimentele Revistei Pap Tot

Joi 22 mai 2014 in generoasa Sala de Spectacole a Teatrului Tandarica, a avut loc un nou eveniment patronat de catre Revista Pap Tot.

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
2012-11-03 11:43:13
5
5 din 5
Buna ziua, Am o problema putin mai complicata. Un nepot (5ani) nascut in romana. Mama lui dupa ce l-a nascut la luat cu ea in Italia acolo nu a avut probleme medicale nu a vizitat niciodata un medic sau un pediatru. copilul nu are nici un vaccin decat pe cel de la nastere.mama lui nu gaseste carnetul de sanatate si acum s-a intors in romania sa-l dea la gradinita. La gradinita a intampinat probleme pentru ca i-a cerut fisa de la medicul de familie,fisa care nu exista. Recapitulare copilul are doar certificatul de nastere ce se vaccinuri se mai pot face si cum se procedeaza sa poata merge la gradinita? Va multumesc si astept un raspuns cat mai curamd posibil.

--Pagina 1 din 1--

  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
14 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Enterocolita la copii
14 accesari
Enterocolita la copii
Diareea sau enterocolita acuta reprezinta o afectiune caracterizata de prezenta a mai mult de 3 scaune semi-consistente, moi sau apoase, survenite la un pacient aflat anterior in stare de sanatate
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
9 accesari
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
Copii pot face febra din multe motive, insa important este sa stim sa le masuram temperatura si la nevoie sa le scadem febra rapid.
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
7 accesari
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
Alimentatia bebelusului la 4 si 5 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 4 si 5 luni. Diversificarea alimentara la bebelusi.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
6 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale

Find us on Google+

  • Articole citite acum