home Dr. Herdea > Articole medicale > Atelier > Atelier 1 - Scoala familiei mele - Sarcina - retrospectiva de Sambata

   Sambata, 15.10.2011, a avut loc, in cadrul CMI Dr. Herdea Valeria prima serie a cursurilor Scoala familiei mele sau Cum sa fiu un parinte bun pentru copilul meu.

   Primul atelier a abordat problemele legate de sarcina:

- ce inseamna o sarcina in viata unei femei? dar al unui cuplu?

- cat de pregatiti suntem pentru provocarea perioadei de sarcina?

- cum ne pregatim in mod practic, pentru sarcina.

-  tipuri de sarcina- un bebe, doi bebei, ... dar ce te faci daca sunt mai multi?!

- sarcina dorita, sarcina surpriza, sarcina accidentala.

- etapele sarcinii si caracteristicile fiecareia (caracterizare clinica, ce analize necesita, cu ce probleme se confrunta fiecare etapa).

- despre echografii, triplul test, amniocenteza, analize speciale si perioadele in care se efectueaza.

- alimentatia gravidei.

- intre dorinte si realitate in sarcina- elemente de psihologia gravidei.

- sexualitatea gravidei.

- boli cu transmitere sexuala la gravida.

- relatiile de cuplu in perioada sarcinii.

- tipuri de nastere - avantaje si dezavantaje (spontan, cezariana, in apa).

- bebelusul este rodul iubirii a doua fiinte, in consecinta sarcina, nasterea, lauzia, cresterea si educarea noii fiinte devin etape, la care este indicat sa participe ambii parteneri .

- tabu- uri de daramat din perioada de graviditate- despre tinuta, pofte, machiaj, parfumuri, colorarea parului, achizitionarea trusoului pentru bebelus.

- relatia sarcina si factorii nocivi- alcool, droguri, medicatie teratogena, imunizarea gravidei.

- gravida cu risc- HTA, diabet zaharat, dislipidemii, boli autoimune, disfunctii endocrine- hipo si hipertiroidiile, boala hemoroidala, etc.

- relatiile cu anturajul- familia, prietenii, animalele de companie, etc.

- elemente de legislatie.

   Atmosfera a fost - incalzita-  de jocul de roluri (potentiale mama soacra, lauza si medic la domiciliul lauzei proaspat iesite din maternitate), la care au fost antrenati participantii si care sa recunoastem a suscitat - in afara de buna dispozitie, numeroase discutii - a posteriori- .

   Am avut deosebita placere sa avem ca invitati pe Dna. Psiholog Ene Nina, Dl. Dr. Koulosoussas Archontis - medic specialist obstetrica-ginecologie, Dna. Dr. Şoldea (Herdea) Lidia - metabolism si nutritie, alaturi de Dna. Dr. Alexandra Burcusi (Vavian Pharma) - o echipa de mare calibru, a carei omogenitate si eficienta in expunerile prezentate, a fost o surpriza extrem de placuta atat pentru participanti cat si pentru moderatori.

   Gazdele atelierului sau moderatorii, au fost Dr. Laura Herdea si Dr. Valeria Herdea.

   Echipa tehnica - Alexandru si Teodor Herdea ne-au asigurat conditiile pentru un - atelier- interactiv, atractiv si antrenant.

    Dna. psiholog Nina Ene si Dl. Dr. Koulosoussas, au prezentat informatii medicale de foarte buna calitate, clare, concise, venind in sprijinul gravidelor prezente si reusind sa se plieze extrem de bine la solicitarile salii.Le multumim pe aceasta cale si speram sa ii avem alturi de noi si la celelalte ateliere.

   Firma Vavian a fost prezenta prin portofoliul de produse cosmetice (Multi mam Baby wash), pentru bebelus, precum si alte produse din gama celor necesare pentru gravida (ex. Osteocare). Multumim calduros d- rei Alexandra Burcus, reprezentantul medical al firmei, pentru profesionalismul, pasiunea si seriozitatea de care a dat dovada in pregatirea acestui atelier.

   In incheierea atelierului participantii au completat chestionarele de satisfactie, privitor la cursul urmat. Desigur, ca niste oaspeti teribil de bine educati, calificativele au fost mari- mult peste asteptarile noastre. Am impartasit acesta poveste, nu atat pentru a vorbi despre calificativele obtinute de la participanti, ci mai ales, pentru a povesti despre cat de grozav a fost sentimentul pe care l- am trait, in momentul in care am citit acele chestionare - nu chestionarul in sine era problema, ci surprindea in mod placut, seriozitatea cu care a fost tratat evenimentul de catre participanti si implicarea lor, pentru ca totul sa se desfasoare in mod eficient si placut.

   Chestionarul a cuprins si cateva intrebari, dupa al caror raspuns puteai sa creionezi un profil al participantilor fapt important pentru organizatori. Rezultatele au adus in fata crezul dumnealor, in valorile familiei - adevar, intelegere, respect, comunicare, prietenie, dragoste. Indubitabil, reprezentau adevaratele valori ale unei vieti si o astfel de situatie, nu doar te onoreaza pe tine ca om, dar mai ales iti impune, o anume stacheta, tie ca organizator, al unor viitoare astfel de intalniri .

   Urmatorul atelier, va aborda tematica :- Nasterea .Lauzia - prima luna in famile...in trei (sau in patru)

   Data atelierului, va fi stabilita, de comun acord, cu invitatii, pentru mijlocul lui noiembrie (vom reveni cu precizari asupra datei). In functie de solicitarile dvs. pentru curs, de posibilitatea organizatorilor, de a rezolva prezenta specialistilor, ceruti de structura cursului, vom incerca sa anuntam din timp evenimentul. La un curs pot participa, maxim 20 de participanti. Pentru inscrieri, va rugam sa folisiti pagina de Contact, iar la subiect sa scrieti Participare atelier.

   Programul cursurilor este disponibil aici.

   In urmatoarele zile vom posta pe site, structura cursurilor, datele aproximative de desfasurare, si lectorii de la care avem confirmare de participare.

   Pana atunci, va lasam in compania, micutei arhive foto si video a atelierului, pe care o puteti gasi pe pagina de Facebook a site-ului nostru. Asteptam cu drag impresiile voastre in rubrica de comentarii de mai jos.

Album foto - Scoala familiei mele - 15.10.2011


Video: Vizita la domiciliu - parodie (secventa) 

 

     Vezi Atelier 2 - Sarcina, nasterea, lauzia >>

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: atelier

Sesiunea dedicata parintilor -Scoala Familiei Mele- Sesiunea dedicata parintilor -Scoala Familiei Mele-

Invitatie la conferinta dedicata parintilor din Scoala Familiei Mele, desfasurata sambata 19 noiembrie 2016 la Rin Grand Hotel.

Scoala Familiei Mele - Editia 2013 Scoala Familiei Mele - Editia 2013

C.M.I. Dr. Herdea Valeria anunta reluarea atelierelor din cadrul Scolii familiei mele

Sesiunea de vara a cursurilor Scoala familiei mele Sesiunea de vara a cursurilor Scoala familiei mele

Programul de desfasurare al cursurilor Scoala familiei mele pentru sesiunea de vara 2012 iunie-august.

Se reia Atelierul 4 - Copilul mic 0-3 ani Se reia Atelierul 4 - Copilul mic 0-3 ani

Datorita solicitarilor primite atat din partea pacientilor cat si a cititorilor nostri, atelierul 4 se reia.

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
31 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
18 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
15 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.
Apa si organismul uman
15 accesari
Apa si organismul uman
Apa reprezinta mediul primordial al vietii, face parte din noi. Calitatea apei este esentiala pentru starea noastra de sanatate.
Acidul folic (vitamina B9)
14 accesari
Acidul folic (vitamina B9)
Acidul folic sau vitamina B9 este cunoscuta in preventia anemiilor, dar mai ales pentru rolul sau din primele 3 luni de sarcina !

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale
Parteneri: https://vmag.ro/
  • Articole citite acum