home Dr. Herdea > Articole medicale > Sanatate > Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii

Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii

Copii pot face febra din multe motive, insa important este sa stim sa le masuram temperatura si la nevoie sa le scadem febra rapid.
Scris de | Publicat in 12 octombrie 2011 | Actualizat in 16 iunie 2014
A+ A-
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
5
4.7 din 5 stele

Temperatura corporala - se defineste ca fiind echilibrul intre procesele de termogeneza (producerea de caldura de catre organism) si termoliza (cedarea de catre organism , inspre mediul inconjurator a excesului de caldura). Febra = Hipertermia = Pirexie = cresterea temperaturii peste valorile fiziologice pentru varsta, sex si status hormonal. Subfebrilitate - temperatura peste 37,5 - 37,8oC. Febra - temperatura centrala peste 38 grade Celsius. Hiperpirexie -T > 39oC.   Atentie!&nbs..(citeste tot articolul)

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: sanatate

Modern Dads Challenges, editia 7. Cum avem grija de sanatatea copilului? Modern Dads Challenges, editia 7. Cum avem grija de sanatatea copilului?

SANATATEA COPILULUI a fost subiectul principal al editiei cu numarul 7 a evenimentului Modern Dadís Challenges, care a avut loc pe 3 mai, de la 18:30, la Hotel International din Bucuresti.

Cursuri de pictura pentru copii si adulti Cursuri de pictura pentru copii si adulti

Fundatia Catharsis Art organizeaza Cursuri de pictura pentru copii si adulti

E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos

Va invitam sa accesati informatii medicale de baza prezentate in limbaj uzual dedicate cresterii unui copil sanatos

PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului

Proiect educational dedicat parintilor si sustinut de JOHNSON S Baby.Coordonator medical dr. Herdea Valeria, Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF)

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..
Mesaje: (6) - Pagina 1 din 1
2017-05-02 00:59:10
4
4 din 5
buna seara.va rog spuneti mi daca copilul are temp.38gr intrarectal.temp reala e 37 gr sau 37.5 gr ?, va multumesc
2013-09-03 22:28:24
5
5 din 5
Re: Buna seara, explicatiile le aveti chiar in articol.
-------------------------------
in data de 2013-08-30 16:45:50, halis udroiu a scris:
- buna ziua,halis e numele meu si am si eu o problemuta.Bebele meu in varsta de 2 luni , aseara cam la 2 ore dupa baita,cand dormea linistit avea temperatura pe frunte de 35.5(temp.luata cu termometru de frunte cu infrarosu),obrajorii erau si mai reci,era palid,iar intrarectal avea 36,6.L-am luat in brate,a transpirat pe pieptul meu dar temp a crescut cu maxim 0,7 pe frunte.Sa imi fac griji?Va rog frumos sa ma ajutati cu niste explicatii.Va multumesc -
2013-08-30 16:45:50
4
4 din 5
buna ziua,halis e numele meu si am si eu o problemuta.Bebele meu in varsta de 2 luni , aseara cam la 2 ore dupa baita,cand dormea linistit avea temperatura pe frunte de 35.5(temp.luata cu termometru de frunte cu infrarosu),obrajorii erau si mai reci,era palid,iar intrarectal avea 36,6.L-am luat in brate,a transpirat pe pieptul meu dar temp a crescut cu maxim 0,7 pe frunte.Sa imi fac griji?Va rog frumos sa ma ajutati cu niste explicatii.Va multumesc
2013-01-30 21:28:11
5
5 din 5
Re: Buna searaMultumesc pentru raspuns.Nu conteaza cum ma numesc eu, oricum nu ne cunoastem.Important este sa corectati sau sa adaugati in articol cele scrise in raspuns, si anume: ,,invelirea copilului in cearsaf ud si rece, este una dintre primele lectii de supravietuire.......atunci cand nu are alt mijloc de scadere a febrei la un copil sau adult.,,Asta se intampla in antichitate si in secolul XIX.Din fericire acum suntem in secolul XXI, si exista suficiente metode pentru combaterea febrei.Dupa cum mai putem citi si pe alte site-uri:Metoda nu le este recomandata persoanelor in varsta, copiilor, femeilor insarcinate si cardiacilor, caci este putin brutala.Multumesc

-------------------------------
in data de 2013-01-29 22:22:43, Dr. Herdea a scris:
,,Re: Buna seara, In primul rand frumos este sa va prezentati,dvs stiti cui scrieti,din pacate eu nu stiu cui raspund. Dar pentru ca asa am stabilit regulile, am sa va raspund-invelirea copilului in cearsaf ud si rece, este  una dintre primele lectii de supravietuire si acordare de prim ajutor pe care o invata orice cadru medical,atunci cand  nu are alt mijloc de scadere a febrei la un copil sau adult. Metoda dateaza oficial din secolul XIX si a fost initiata de catre sora Carrie-asistent medical in cadrul Armatei Regale Britanice.Ea se aplica si inainte,din antichitate -de altfel,dar este pomenita in analele medicale ,din sec XIX. 
-------------------------------
in data de 2013-01-29 21:16:13, SG a scris:
,,De cand invelim copilul in cearsaf ud,cu apa rece ??? Exista riscul ca un copil cu febra mare sa faca soc hipotermic.Poate apa calduta....Corectati va rog urgent articolul.Foarte grav ca e scris de un doctor. ,,
,,
2013-01-29 22:22:43
5
5 din 5
Re: Buna seara, In primul rand frumos este sa va prezentati,dvs stiti cui scrieti,din pacate eu nu stiu cui raspund. Dar pentru ca asa am stabilit regulile, am sa va raspund-invelirea copilului in cearsaf ud si rece, este  una dintre primele lectii de supravietuire si acordare de prim ajutor pe care o invata orice cadru medical,atunci cand  nu are alt mijloc de scadere a febrei la un copil sau adult. Metoda dateaza oficial din secolul XIX si a fost initiata de catre sora Carrie-asistent medical in cadrul Armatei Regale Britanice.Ea se aplica si inainte,din antichitate -de altfel,dar este pomenita in analele medicale ,din sec XIX. 
-------------------------------
in data de 2013-01-29 21:16:13, SG a scris:
,,De cand invelim copilul in cearsaf ud,cu apa rece ??? Exista riscul ca un copil cu febra mare sa faca soc hipotermic.Poate apa calduta....Corectati va rog urgent articolul.Foarte grav ca e scris de un doctor. ,,
2013-01-29 21:16:13
5
5 din 5
De cand invelim copilul in cearsaf ud,cu apa rece ??? Exista riscul ca un copil cu febra mare sa faca soc hipotermic.Poate apa calduta....Corectati va rog urgent articolul.Foarte grav ca e scris de un doctor. 

--Pagina 1 din 1--
ÔĽŅ
  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
37 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
23 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.
Apa si organismul uman
16 accesari
Apa si organismul uman
Apa reprezinta mediul primordial al vietii, face parte din noi. Calitatea apei este esentiala pentru starea noastra de sanatate.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
15 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.
Acidul folic (vitamina B9)
14 accesari
Acidul folic (vitamina B9)
Acidul folic sau vitamina B9 este cunoscuta in preventia anemiilor, dar mai ales pentru rolul sau din primele 3 luni de sarcina !

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale
Parteneri: https://vmag.ro/
  • Articole citite acum