home Dr. Herdea > Articole medicale > Articole medicale > Vaccinarea salveaza vieti - Vaccinarea un drept fundamental la sanatate

In debutul Saptamanii Europene a Imunizarii, la București a avut loc Conferinta  Tripartita organizată în cadrul Proiectului "Vaccinarea un drept fundamental la sanatate", inițiat de Fundatia Colegiului Medicilor din București, în parteneriat cu Asociația Romana pentru Educație Pediatrica în Medicina de Familie(AREPMF) și Societatea Romana de Microbiologie(SRM), un proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului de Inovare Civica. Dedicata dialogului dintre părinți - medici - autoritati, Conferinta a reunit medici de familie, medici școlari, epidemiologi, pediatri si specialisti in boli infectioase, precum și reprezentanți ai instituțiilor statului implicati în procesul de vaccinare,ONG, care au răspuns la întrebările părinților și reprezentantilor Mediei.

 

A fost o dezbatere constructivă, utilă atât pentru practicieni cat și pentru părinți. Conferinta a pus accent in special, pe informarea corecta, transparenta, educare si constientizare privind beneficiile vaccinarii  precum si a riscurilor asumate prin nevaccinare. Evenimentul s-a derulat sub semnul dialogului constructiv intre participanti- medici si parinti, deopotriva.

 

  Concluzia unanim acceptata de catre participanti, a evidentiat rolul esential al modului in care comunicam si transmitem informatii, care privesc sanatatea comunitatii in care traim.A fost evidentiat rolul echipei medic-pacient in procesul de preventie al imbolnavirilor severe prevenibile prin vaccinare, modul in care ne asumam responsabilități fata de comunitatea din care facem parte.

 

 Astfel de reuniuni, care să permită exprimarea unor convingeri, experiențe, precum și temerile fiecărei părți implicate, raman modalitati eficiente  de rezolvare a neclaritatilor legate de problemele aduse in discutie. Numai prin consecventa si determinare, dialog social, constant, al tuturor persoanelor implicate în procesul de vaccinare: părinti, medici si decidenti, impreuna, se poate schimba modul in care este perceputa vaccinarea, ca  fiind mijloc eficient de protectie a sanatatii. Cresterea gradului de acoperire vaccinală din România,  care să prevină riscul real de re-emergentă, a unor boli infectioase extrem de grave, este un proces activ.

 

Conferinta a demonstrat  faptul ca perceptia  publicului cu privire la vaccinuri și rolul vaccinării, în menținerea stării de sănătate a copiilor noștri, poate fi imbunatatită, prin efortul  complex al tuturor celor implicati: procesul educational, informarea corecta, cer timp si disponibilitate la dialog, constientizarea rolului activ al pacientului, in mentinerea propriei sale stari de sanatate, ramane factor esential in prezervarea sanatatii fiecarui individ in parte, dar si al comunitatii careia ii apartine.

 

 

 

Echipa de proiect

Vaccinarea un drept fundamental la sănătate

http://www.vaccinare.org/

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: articole medicale

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Toaleta sugarului - baia zilnica a bebelusului
3 accesari
Toaleta sugarului - baia zilnica a bebelusului
Momentul zilei pe care il alocam baitei constituie unul dintre momentele importante pentru bebelusi. Sa vedem cum trebui sa ne pregatim de baita bebelusului!
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
3 accesari
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
Copii pot face febra din multe motive, insa important este sa stim sa le masuram temperatura si la nevoie sa le scadem febra rapid.
Varicela
3 accesari
Varicela
Varicela sau varsatul de vant, boala de care pot suferii atat adultii cat si copiii. Informatii despre simptomele si tratamentul varicelei.
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
2 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.
Dr. Herdea Valeria in direct la Realitatea Tv
2 accesari
Dr. Herdea Valeria in direct la Realitatea Tv
Importanta vaccinarilor in scoli si sistemul medical din Romania la emisiunea Fabrica, alaturi de Dr. Herdea.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale

Find us on Google+

  • Articole citite acum