home Dr. Herdea > Articole medicale > Sanatate > Obezitatea la copii - statistici alarmante din Romania

Din ce în ce mai mulţi copii sunt supraponderali, iar principala vină o poartă chiar părinţii, avertizează medicii. Şi asta pentru că nu au grijă la alimentaţia micuţilor lor şi îi lasă prea mult în faţa calculatorului în loc să-i înveţe cât de importantă este mişcarea.

 

     Obezitatea este definita ca fiind o valoare a indicelui de masa corporala IMC>30. Aceasta exagerare a masei de tesut adipos are implicatii extrem de grave asupta starii de sanatate a copilului (viitorul adult are riscul de a dezvolta boli cardiace, dizlipidemie, accidente vasculare cerebrale, diabet zaharat, etc.).

 

     Masurarea circumferintei taliei este utila pentru aprecierea obezitatii abdominale. Astfel, pentru femei, limita inferioara a circumferintei taliei este de 80 cm, iar pentru barbati de 94 cm.

 

 

     Din păcate sunt mulți copii care în loc să facă mișcare în aer liber își petrec timpul în fața calculatorului. În plus, mănâncă de la fast-food, beau băuturi carbogazoase și consumă dulciuri fără limită. Așa apare obezitatea și apoi complicațiile acesteia.   

 

     Dacă în 2009 15% dintre copiii români erau obezi, în 2015 procentul a urcat la 25%. Este o gravă problemă de sănătate, avertizează medicii. Tocmai de aceea, important este ca părinții să le schimbe stilul de viață copiilor.

 

     Ar trebui ca alimenația să includă cel puțin trei mese de fructe, două de legume, pește zilnic și lichide sănătoase, spune dr. Valeria Herdea, președinte AREPMF.

 

     La fel de important este ca micuții să nu fie forțați să mănânce mai mult decât  trebuie.


     Un copil are un stomac cam cât palma stângă, deci atenție la supra-alimetație! De obicei ne dorim copii grași, ceea ce nu este sănătos, completează Valeria Herdea.

 

     Și, fiți foarte atenți la pachețelul de la școală!

 

     Toate aceste probleme au fost discutate la cea de-a șasea ediție a Conferinței Regionale  Medicina de Familie - piatra de temelie la baza medicinei moderne, organizată în stațiunea Mamaia.


     La început de an școlar este binevenită această recapitulare. Ar trebui să fim mai atenți la aceste probleme, a declarat Zita Popa, vicepresedinte Asociatia Medicilor de Familie Tomis.

 

**preluare ReporterNTV.ro

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: sanatate

E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos

Va invitam sa accesati informatii medicale de baza prezentate in limbaj uzual dedicate cresterii unui copil sanatos

PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului

Proiect educational dedicat parintilor si sustinut de JOHNSON S Baby.Coordonator medical dr. Herdea Valeria, Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF)

10 pasi pentru alimentatia sanatoasa a familiei mele: despre fructe 10 pasi pentru alimentatia sanatoasa a familiei mele: despre fructe

Vara, ramane anotimpul ideal pentru a manca sanatos. Fructele proaspete prezente din abundenta, permit intocmirea unor diete cu adevarat sanatoase.

Zece pasi pentru promovarea si sustinerea alimentatiei naturale a sugarului Zece pasi pentru promovarea si sustinerea alimentatiei naturale a sugarului

Promovam, protejam si sprijinim alaptarea, pentru a imbunatati starea de sanatate a copiilor din intreaga lume.

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
43 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Enterocolita la copii
25 accesari
Enterocolita la copii
Diareea sau enterocolita acuta reprezinta o afectiune caracterizata de prezenta a mai mult de 3 scaune semi-consistente, moi sau apoase, survenite la un pacient aflat anterior in stare de sanatate
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
23 accesari
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
Alimentatia bebelusului la 4 si 5 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 4 si 5 luni. Diversificarea alimentara la bebelusi.
Varicela
21 accesari
Varicela
Varicela sau varsatul de vant, boala de care pot suferii atat adultii cat si copiii. Informatii despre simptomele si tratamentul varicelei.
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
20 accesari
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
Alimentatia bebelusului la 6, 7, 8 si 9 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 6 si 9 luni.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale

Find us on Google+

  • Articole citite acum