home Dr. Herdea > Articole medicale > Conferinta > Stres, Anxietate, Depresie: 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara

     Compania de comunicare medicala Houston NPA organizeaza pe 8-9 Mai 2015 la Hotel Ramada Parc (Bulevardul Poligrafiei 3-5, Bucuresti) Conferinta Nationala Interdisciplinara "stres, Anxietate, Depresie (s.A.D.): 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara".

 

     Organizatorul si Partenerii Oficiali ai evenimentului (spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia"spitalul de Psihiatrie "Eftimie Diamandescu", Centrul pentru Inovare in Domeniul Medical Inomedica, Platforma http://www.depresiv.ro, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Asociatia de suicidologie si Liga Romana pentru sanatate Mintala, http://dr.herdea.ro/) isi propun ca aceasta conferinta sa faciliteze dezbaterile intre specialistii implicati in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu tulburari de sanatate mintala, crescand astfel nivelul de informare si constientizare in randul comunitatii medicale, dar si sa furnizeze informatii legate de diagnosticul precoce al celor mai frecvente tulburari de sanatate mintala.

 

Suicidul: limite si responsabilitati in practica medicului de familie

     Dr. Valeria Herdea va sustine in cadrul evenimentului o prezentare cu titlul "Suicidul: limite si responsabilitati in practica medicului de familie" vineri, in jurul orei 17:45.

 

Programul conferintei

     Manifestarea stiintifica de inalta tinuta presupune o serie de dezbateri si prezentari in plen (vineri 8 mai, intre orele 13-19 si sambata 9 mai, intre orele 09-14) sustinute de lectori de elita din mai multe specialitati medicale. Printre lectorii evenimentului se numara Prof. Dr. Mirela Manea (m. pr. psihiatrie), Prof. Dr. Luiza spiru (m. pr. medicina interna si geriatrie-gerontologie), Conf. Dr. Maria Ladea (m. pr. psihiatrie)sef Lucr. Dr. Mihail Pirlog (sociolog), sef Lucr. Dr. Lavinia Duica (m. pr. psihiatrie), Dr. Ileana Brinza (m. pr. medicina de familie), Dr. Mihai Bran (m. sp. psihiatrie), Dr. Elena Branaru (m. pr. neuropsihiatrie), Dr. Vlad stroescu (m. sp. psihiatrie), Dr. Ioana stoleriu (m. sp. psihiatrie), Dr. Claudia Dima (m. pr. sanatate publica si management), Dr. Iolanda Dumitrescu (m. sp. psihiatrie), Dr. Psih. Mara Adriana Priceputu (psihoterapeut), Psih. Raluca Nica, Psih. Dan Ioanitescu (psih. clinician).


     Temele de pe agenda conferintei sunt: depresia la pacientul varstnic, impactul stresului in contextul imbatranirii precoce, abordari moderne pentru screeningul depresiei si al tulburarilor de anxietate, stigma bolilor psihice-element de amplificare a costurilor socio-economice ale tulburarii depresive, promovarea politicilor de sanatate mintala bazate pe dovezi, proceduri de lucru interdiciplinare in abordarea pacientilor cu tulburari psihice,  sindromul de burnout la cadrele medicale, noi servicii de sanatate mintala in Romania, solutii inovative pentru sanatatea copiilor, combaterea stigmei asociate tulburarilor psihice in medicina primara si comunitara, caderea de calciu: un sindrom psiho-socio-cultural romanesc, anxietatea si depresia din perspectiva psihiatrului si psihologului, depresia si anxietatea ca fatete psihopatologice ale stresului cronic, studii de caz. Programul este creditat cu 12 EMC pentru medici, 16 EFC pentru farmacisti, 5 CoPsi pentru psihologi si pentru asistenti (9 emc in 2014).


     La eveniment sunt asteptati 300 participanti: medici (medicina de familie, psihiatrie, neuropsihiatrie, psihiatrie pediatrica, dar si medici din alte specialitati (expertiza medicala a capacitatii de munca, reabilitare medicala, geriatrie si gerontologie, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, medicina interna etc), deoarece afectiunile psihice afecteaza foarte des pacientul si din punct de vedere somatic, fiind frecvent asociat bolilor cronice, iar medicii specialisti care ii trateaza pe acesti pacienti trebuie sa cunoasca implicatiile si complicatiile tulburarilor de sanatate mintala si sa colaboreze cu medicul psihiatru; psihologi, psihoterapeuti; farmacisti; asistenti medicali/de farmacie; reprezentanti ai autoritatilor din domeniul sanitar.

 

Conditii de participare

Conferinta Stres, anxietate, depresie - abordare interdisciplinara     Taxele de participare pentru medici si farmacisti sunt 140 lei (160 in ziua evenimentului), pentru psihologi/psihoterapeuti intre 170 (190 la eveniment), iar pentru asistenti si rezidenti intre 90 lei (110 in ziua evenimentului). Detalii si inscrieri pe site-ul evenimentului www.despre-depresie.ro si la madalina.tudorache@houston.ro , 021-317.09.43; 0725.221.018.

 

     In demersul de organizare a acestei conferinte Houston NPA ii invita alaturi pe toti cei interesati sa comunice si sa afle informatii de actualitate despre stres, anxietate si depresie, putand astfel influenta major traseul pacientului si rata de succes a tratamentului, dar si pe cei care, in calitate de lectori, parteneri si sustinatori ai manifestarii, pot deschide cu aceasta ocazie noi cai de dialog si de informare, astfel incat impactul acestor tulburari de sanatate mintala asupra pacientului si asupra societatii sa fie cat mai mic. 

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: conferinta

Serbarea de Craciun - din nou impreuna de Craciun! Serbarea de Craciun - din nou impreuna de Craciun!

Prieteni dragi - Din nou Impreuna de Craciun

Serbarea de Craciun 2017 - La ceas de sarbatoare Serbarea de Craciun 2017 - La ceas de sarbatoare

La ceas de sarbatoare, editia a 8-a a Serbarii de Craciun

Serbarea de Craciun 2016 Serbarea de Craciun 2016

De Craciun cu dragoste…

Ziua Internationala a Prematuritatii - Conferinta 18-19 noiembrie 2016 Ziua Internationala a Prematuritatii - Conferinta 18-19 noiembrie 2016

Ziua Internationala a Prematurului pe data de 17 noiembrie si Ziua Internationala/Universala a Drepturilor Copilului, pe 20 noiembrie, ambele, sarbatori cu conotatii speciale.

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
59 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
25 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.
Regim alimentar intre 1 si 3 ani
22 accesari
Regim alimentar intre 1 si 3 ani
Regim alimentar pentru copii intre 1 si 3 ani. Alimentatia copilului intre 1 - 3 ani.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
20 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
19 accesari
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
Copii pot face febra din multe motive, insa important este sa stim sa le masuram temperatura si la nevoie sa le scadem febra rapid.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale
Parteneri: https://vmag.ro/
  • Articole citite acum