home Dr. Herdea > Articole medicale > Sanatate > Comunicat post-eveniment al Primei Conferinte Nationale a AREPMF

Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF) a organizat in perioada 27 Februarie – 1 Martie 2015, prima Conferinta Nationala cu titlul “Practica pediatrica in medicina de familie – Prezent si perspective’’. Evenimentul desfasurat la Hotel New Montana din Sinaia, a avut ca principal obiectiv abordarea interdisciplinara a subiectelor importante pentru practica pediatrică a medicilor de familie din Romania. Reactiile pozitive apărute imediat dupa eveniment, din partea lectorilor si a participantilor, confirma valoarea stiintifică a evenimentului precum și necesitatea organizării unui astfel de eveniment.

 

Conferinta AREPMF a beneficiat de prezenta, implicarea si aportul stiintific al profesioniștilor de top din pediatria romaneasca:  Prof. Dr. Ioana Anca – Presedinte Comisie de Etica IOMC “Alfred Rusescu”, Bucuresti, Prof. Dr. Marin Burlea – Presedinte Societatea Romana de Pediatrie, Prof. Dr. Monica Hancianu – Decan Facultatea de Farmacie, UMF “Gr. T. Popa”, Iasi, Prof. Dr. Doina Plesca – Decan UMF “Carol Davila”, Bucuresti, Prof. Dr. Maria Stamatin – Prorector UMF “Gr.T.Popa”, Iasi, Prof. Dr. Coriolan Ulmeanu – Sef Sectie Toxicologie Pediatrica, Spitalul de copii “Grigore Alexandrescu”, Bucuresti, Conf. Dr. Sorin Man – Prodecan Facultatea de Medicina UMF “Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, Conf. Dr. Alexandru Rafila – Seful Catedrei de Epidemiologie si Microbiologie a UMF “Carol Davila”, Bucuresti, Conf. Dr. Dumitru Bortun, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a SNSPA, Bucuresti , Sef Lucrari Dr Adriana Cosmescu- Diabetologie pediatrica, UMF Grigore T Popa Iasi, Sef lucrari Dr Raluca Ioana Teleanu – Neurologie Pediatrica, Bucuresti, As. Univ. Dr Bianca Simionescu – Clinica Pediatrie II, UMF Cluj-Napoca  precum si  personalitati marcante din lumea medicala, juridica si artistica din Romania.

 

Programul stiintific, a fost pregatit dupa o analiza a problemelor majore cu care se confrunta medicii de familie in practica de cabinet, abordand probleme de nutritie la sugar si copil, patologia respiratorie, alergiile la copil, patologia somnului, patologia neurologica, deficientele de auz, diabetul zaharat, urgentele pediatrice, imagistica in pediatrie, bolile infectioase si prevenția prin vaccinare la copil. Au fost prezentate lucrari de cercetare originale ale medicilor de familie care profesează in mediul urban sau in mediul rural. O atentie deosebita a fost acordata lucrarilor  privind urmarirea si monitorizarea fostilor prematuri la nivel de asistenta primara, precum si modalitati de optimizare a comunicarii intre esaloanele medicale. De un interes aparte s-au bucurat sesiunile de malpraxis si de legislatie medicala dedicată. O noutate absoluta a fost constituita de sesiunile de tip "Meet the expert" sustinute de specialist in domeniu.  Cea de-a doua zi a a adus un program dens si variat  fiind organizata in paralel si o sesiune dedicata asistentilor medicali.

 

Prezenta a peste 450 de medici si asistente medicale, dovedeste interesul pentru pregatirea stiintifica in domeniul practicii pediatrice a medicului de familie. Nivelul stiintific atins cu ocazia acestei prime conferinte lanseaza provocarea pentru anii care vor urma, ca aceste manifestari sa aduca raspunsuri concrete si rezolvari, intrebarilor care ne framanta in practica de zi cu zi.

 

Cea mai sugestiva imagine a conferintei a fost redata de catre unul dintre participanti:

Se pare ca reusita evenimentului s-a datorat faptului ca organizatorii, medici de familie cu practica pediatrica, au intuit exact cererea in acest moment a colegilor din acest segment aparte. Cand lucrurile se nasc in mod natural, din pasiune, si evolutia lor este fireasca. Tot asa, aceasta conferinta a avut ca si interes central medicul de familie cu practica pediatrica. AREPMF ARE suflet, ARE talent, ARE priza, ARE succes, ARE sustinatori, ARE viitor. A fost o experienta noua, memorabila, care a unit nu numai profesionisti, ci si inimi de oameni mari, care bat puternic si special pentru cei mici.

 

Album Foto: Conferinta Nationala a Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie

comunicat post eveniment arepmf

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: sanatate

Modern Dads Challenges, editia 7. Cum avem grija de sanatatea copilului? Modern Dads Challenges, editia 7. Cum avem grija de sanatatea copilului?

SANATATEA COPILULUI a fost subiectul principal al editiei cu numarul 7 a evenimentului Modern Dads Challenges, care a avut loc pe 3 mai, de la 18:30, la Hotel International din Bucuresti.

Cursuri de pictura pentru copii si adulti Cursuri de pictura pentru copii si adulti

Fundatia Catharsis Art organizeaza Cursuri de pictura pentru copii si adulti

E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos

Va invitam sa accesati informatii medicale de baza prezentate in limbaj uzual dedicate cresterii unui copil sanatos

PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului

Proiect educational dedicat parintilor si sustinut de JOHNSON S Baby.Coordonator medical dr. Herdea Valeria, Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF)

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
67 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
39 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
25 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.
Rahitismul
20 accesari
Rahitismul
Rahitismul carential comun reprezinta o afectiune metabolica, produsa de catre deficitul de vitamina D. Caracteristica acestei afectiuni este data de insuficienta mineralizare a structurii osoase.
Stres, Anxietate, Depresie: 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara
20 accesari
Stres, Anxietate, Depresie: 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara
Conferinta Nationala Interdisciplinara Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara, 8-9 mai 2015, Bucuresti

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale
Parteneri: https://vmag.ro/
  • Articole citite acum