home Dr. Herdea > Articole medicale > Sanatate > Comunicat post-eveniment al Primei Conferinte Nationale a AREPMF

Comunicat post-eveniment al Primei Conferinte Nationale a AREPMF

Comunicat post-eveniment al Primei Conferinte Nationale a Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie.
Scris de | Publicat in 05 martie 2015
A+ A-

Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF) a organizat in perioada 27 Februarie – 1 Martie 2015, prima Conferinta Nationala cu titlul “Practica pediatrica in medicina de familie – Prezent si perspective’’. Evenimentul desfasurat la Hotel New Montana din Sinaia, a avut ca principal obiectiv abordarea interdisciplinara a subiectelor importante pentru practica pediatrică a medicilor de familie din Romania. Reactiile pozitive apărute imediat dupa eveniment, din partea lectorilor si a participantilor, confirma valoarea stiintifică a evenimentului precum și necesitatea organizării unui astfel de eveniment.

 

Conferinta AREPMF a beneficiat de prezenta, implicarea si aportul stiintific al profesioniștilor de top din pediatria romaneasca:  Prof. Dr. Ioana Anca – Presedinte Comisie de Etica IOMC “Alfred Rusescu”, Bucuresti, Prof. Dr. Marin Burlea – Presedinte Societatea Romana de Pediatrie, Prof. Dr. Monica Hancianu – Decan Facultatea de Farmacie, UMF “Gr. T. Popa”, Iasi, Prof. Dr. Doina Plesca – Decan UMF “Carol Davila”, Bucuresti, Prof. Dr. Maria Stamatin – Prorector UMF “Gr.T.Popa”, Iasi, Prof. Dr. Coriolan Ulmeanu – Sef Sectie Toxicologie Pediatrica, Spitalul de copii “Grigore Alexandrescu”, Bucuresti, Conf. Dr. Sorin Man – Prodecan Facultatea de Medicina UMF “Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, Conf. Dr. Alexandru Rafila – Seful Catedrei de Epidemiologie si Microbiologie a UMF “Carol Davila”, Bucuresti, Conf. Dr. Dumitru Bortun, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a SNSPA, Bucuresti , Sef Lucrari Dr Adriana Cosmescu- Diabetologie pediatrica, UMF Grigore T Popa Iasi, Sef lucrari Dr Raluca Ioana Teleanu – Neurologie Pediatrica, Bucuresti, As. Univ. Dr Bianca Simionescu – Clinica Pediatrie II, UMF Cluj-Napoca  precum si  personalitati marcante din lumea medicala, juridica si artistica din Romania.

 

Programul stiintific, a fost pregatit dupa o analiza a problemelor majore cu care se confrunta medicii de familie in practica de cabinet, abordand probleme de nutritie la sugar si copil, patologia respiratorie, alergiile la copil, patologia somnului, patologia neurologica, deficientele de auz, diabetul zaharat, urgentele pediatrice, imagistica in pediatrie, bolile infectioase si prevenția prin vaccinare la copil. Au fost prezentate lucrari de cercetare originale ale medicilor de familie care profesează in mediul urban sau in mediul rural. O atentie deosebita a fost acordata lucrarilor  privind urmarirea si monitorizarea fostilor prematuri la nivel de asistenta primara, precum si modalitati de optimizare a comunicarii intre esaloanele medicale. De un interes aparte s-au bucurat sesiunile de malpraxis si de legislatie medicala dedicată. O noutate absoluta a fost constituita de sesiunile de tip "Meet the expert" sustinute de specialist in domeniu.  Cea de-a doua zi a a adus un program dens si variat  fiind organizata in paralel si o sesiune dedicata asistentilor medicali.

 

Prezenta a peste 450 de medici si asistente medicale, dovedeste interesul pentru pregatirea stiintifica in domeniul practicii pediatrice a medicului de familie. Nivelul stiintific atins cu ocazia acestei prime conferinte lanseaza provocarea pentru anii care vor urma, ca aceste manifestari sa aduca raspunsuri concrete si rezolvari, intrebarilor care ne framanta in practica de zi cu zi.

 

Cea mai sugestiva imagine a conferintei a fost redata de catre unul dintre participanti:

Se pare ca reusita evenimentului s-a datorat faptului ca organizatorii, medici de familie cu practica pediatrica, au intuit exact cererea in acest moment a colegilor din acest segment aparte. Cand lucrurile se nasc in mod natural, din pasiune, si evolutia lor este fireasca. Tot asa, aceasta conferinta a avut ca si interes central medicul de familie cu practica pediatrica. AREPMF ARE suflet, ARE talent, ARE priza, ARE succes, ARE sustinatori, ARE viitor. A fost o experienta noua, memorabila, care a unit nu numai profesionisti, ci si inimi de oameni mari, care bat puternic si special pentru cei mici.

 

Album Foto: Conferinta Nationala a Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie

comunicat post eveniment arepmf

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: sanatate

10 pasi pentru alimentatia sanatoasa a familiei mele: despre fructe 10 pasi pentru alimentatia sanatoasa a familiei mele: despre fructe

Vara, ramane anotimpul ideal pentru a manca sanatos. Fructele proaspete prezente din abundenta, permit intocmirea unor diete cu adevarat sanatoase.

Zece pasi pentru promovarea si sustinerea alimentatiei naturale a sugarului Zece pasi pentru promovarea si sustinerea alimentatiei naturale a sugarului

Promovam, protejam si sprijinim alaptarea, pentru a imbunatati starea de sanatate a copiilor din intreaga lume.

Deshidratarea la bebelusi si copii Deshidratarea la bebelusi si copii

Cum iti dai seama daca bebelusul sau copilul mic este deshidratat? Care sunt cauzele, simptomele, si remediile?

Ziua Mondiala a Luptei Impotriva Cancerului Ziua Mondiala a Luptei Impotriva Cancerului

4 februarie - Ziua Mondiala a Luptei Impotriva Cancerului. Ce ne indeamna Organizatia Mondiala a Sanatatii..

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
13 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Enterocolita la copii
13 accesari
Enterocolita la copii
Diareea sau enterocolita acuta reprezinta o afectiune caracterizata de prezenta a mai mult de 3 scaune semi-consistente, moi sau apoase, survenite la un pacient aflat anterior in stare de sanatate
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
9 accesari
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
Copii pot face febra din multe motive, insa important este sa stim sa le masuram temperatura si la nevoie sa le scadem febra rapid.
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
7 accesari
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
Alimentatia bebelusului la 4 si 5 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 4 si 5 luni. Diversificarea alimentara la bebelusi.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
6 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale

Find us on Google+

  • Articole citite acum