home Dr. Herdea > Articole medicale > Imunomodulare > Imunitatea prin prisma anotimpurilor

       Provocarile impuse de schimbarile anotimpurilor, isi pun intotdeauna amprenta asupra vietii noatre de parinti si fireste, pe cea a copiilor nostri.

De ce este bine sa ne pregatim pentru toamna-iarna-primavara?

-          Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem pentru a fi mai sanatosi si mai rezistenti in fata schimbarilor de temperatura?

-          Cum se intra in colectivitate mai bine aparati?

-          Ce inseamna grupe de risc?

 

     Anotimpurile sunt parte a vietii noastre. Sa nu uitam insa ca ele regleaza si bioritmul vietii noastre. Intr-un fel lucram, muncim, dormim vara, intr-un alt fel iarna. Apararea noastra in fata bolii difera si ea in functie de anotimp.

 

     Schimbarea brusca de temperatura ambianta, aduce dupa sine, initierea unui proces adaptativ la nivelul organismului uman. In functie de varsta, acest process este mai rapid sau mai lent. Adultul sanatos se adapteaza rapid, copilul mic are nevoie de sustinere a sistemului imunitar. Varstnicul are un sistem imunitar delicat, pentru a carui sustinere are nevoie de imunomodulare.

 

     Colectivitatea are anumite Valente - stimuleaza procesele adaptative la un mediu nou, dar in acelasi timp impune si ea pregatire speciala pentru micutul care face primii sai pasi intr-o noua lume.

 

     Grupele de risc: gravida, peroanele cu boli cronice: astm bronsic, BPOC, bolile cardiace, depresiile imunitare, induc nevoia imunomodularii.

Cum procedam practic?

     Solicitam consiliere medicala, efectuam un consult la medicul de familie, la nevoie o baterie de investigatii, pentru a stabili nevoile care se cer a fi compensate pentru organismul nostrum, apoi, impreuna cu medicul nostru curant initiem o schema personalizata de imunomodulare.

 

Reguli de aur:

- consult medical

- consiliere medicala

- schema personalizata pe varsta, sex, stare fiziologica (sanatate), patologica (boala) sau convalescent (dupa boli care pot reduce imunitatea, precum varicela)

 

     Din multitudinea de produse oferite de piata farma, produsele din gama Activit (Ropharma) aduc o noua abordare.

 

Actiune terapeutica:

     Stimuleaza imunitatea si cresc rezistenta organismului. Lactoferina este o proteina multifunctionala care, impreuna cu imunoglobulinele G naturale din colostru, stimuleaza imunitatea si creste rezistenta organismului.

 

     Reduc incidenta complicatiilor in diverse afectiuni datorita rolului sau antiviral, antibacterian, antiparazitar, antifungic. Antioxidant: blocheaza si neutralizeaza actiunea radicalilor liberi raspunzatori de efectele nocive asupra organismului. Imbunatatesc starea generala in caz de alergii si inflamatii. Probiotic: eficient in dezvoltarea si protejarea florei intestinale.

 

     Pot fi administrate in orice anotimp; se pliaza pentru administrare in schema personalizata.

 

     Esential-nu sunt inregistrate efecte adverse.

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: imunomodulare

Traditie si inovatie in imunomodulare Traditie si inovatie in imunomodulare

Putem influenta imunitatea dobandita, astfel incat ea sa se maturizeze mai rapid si organismul uman sa reziste mai bine la actiunea factorilor de mediu negative care induc infectii?

Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece

Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
123 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
41 accesari
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
Alimentatia bebelusului la 6, 7, 8 si 9 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 6 si 9 luni.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
28 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
27 accesari
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
Alimentatia bebelusului la 4 si 5 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 4 si 5 luni. Diversificarea alimentara la bebelusi.
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
26 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale
Parteneri: https://vmag.ro/
  • Articole citite acum