home Dr. Herdea > Articole medicale > Conferinta > Preventie de cancer de col uterin, san, ovar

Preventie de cancer de col uterin, san, ovar

Programul national de preventie a cancerului de col uterin, san si ovar. Program desfasurat si in cadrul C.M.I. Dr. Herdea.
Scris de | Publicat in 09 mai 2010 | Actualizat in 3 septembrie 2013
A+ A-

In cadrul Proiectului National, de Preventie si Depistare Precoce a Cancerului de Col Uterin, San si Ovar, la nivelul cabinetului s-a desfasurat in ultimii 5 ani un studiu care a inclus 17.500 de paciente, aproximativ 3500 pe an cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani.

 

Rezultatul acestei munci de cercetare s-a finalizat cu lucrarea "Implicarea medicului de familie in activitatea de preventie, depistare si urmarire a pacientelor cu tumori in sfera genito-mamara.Studiu clinic intre anii 2005-2009" prezentata in cadrul Conferintei Nationale a Medicilor de Familie de la sfarsitul lui martie 2010.Recomandam cu caldura, ca pacientele noastre sa acorde cateva minute pentru a citi acest studiu. 

 

Ramanem cu speranta ca eforturile pe care le depunem pentru a preveni aceasta maladie crunta care afecteaza sexul feminin de la varsta de 16 ani in sus, vor putea fi incununate de succes.

 

Ramanem cu credinta ca daca o singura viata va fi salvata prin acest program, inseamna ca ne-am indeplinit misiunea, aceea de a preveni.

 Si cel mai important dintre toate darurile, ne ramane iubirea pe care prin munca noastra, a intregii echipe a cabinetului, o putem darui pacientelor noastre, si salvarii vietii lor.

 

Lucrarea este un protest, fata de situatia actuala a activitatii de preventie din tara noastra, fata de conditia medicului in general, fata de conditia medicilor tineri in special, fata de exodul acestora in afara granitelor Romaniei, in cautarea unor conditii decente de viata si de munca. Ea este un protest si in acelasi timp un strigat, o rugaminte adresata tuturor pacientelor noastre, de a participa la acest program de preventie, pentru ca in aceasta lupta impotriva cancerului, nevoia de a lucra in echipa devine de o maxima importanta, iar pacientul si medicul, trebuie sa se afle de aceeasi parte a baricadei.

 

Trist este ca foarte putine dintre paciente se prezinta la timp pentru depistare precoce a acestor afectiuni, pentru activitatea de vaccinare preventiva, impotriva infectiilor cauzate de virusul HPV (tulpinile 16-18) care este responsabil de o mare parte a formelor de tumori care afecteaza colul uterin.

 

Impresionanta este atitudinea extraordinara a pacientelor care au trecut prin boala, si care au venit si s-au oferit ca voluntari pentru a lucra in cadrul acestui program la cabinet, pentru ca alte femei sa nu treaca prin suferinta si singuratatea lor.


Multumim tuturor celor care au dat sau pot da in viitor o "mana de ajutor", un strop de suflet pentru ca aceasta activitate sa se poata finaliza.

Cu respect,

Dr. Herdea Valeria


Descarca prezentarea:

-->  Implicarea medicului de familie in activitatea de preventie si depistare a cancerului de col uterin, san si ovar.

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: conferinta

Serbarea de Craciun - din nou impreuna de Craciun! Serbarea de Craciun - din nou impreuna de Craciun!

Prieteni dragi - Din nou Impreuna de Craciun

Serbarea de Craciun 2017 - La ceas de sarbatoare Serbarea de Craciun 2017 - La ceas de sarbatoare

La ceas de sarbatoare, editia a 8-a a Serbarii de Craciun

Serbarea de Craciun 2016 Serbarea de Craciun 2016

De Craciun cu dragoste…

Ziua Internationala a Prematuritatii - Conferinta 18-19 noiembrie 2016 Ziua Internationala a Prematuritatii - Conferinta 18-19 noiembrie 2016

Ziua Internationala a Prematurului pe data de 17 noiembrie si Ziua Internationala/Universala a Drepturilor Copilului, pe 20 noiembrie, ambele, sarbatori cu conotatii speciale.

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
5 accesari
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
Alimentatia bebelusului la 4 si 5 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 4 si 5 luni. Diversificarea alimentara la bebelusi.
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
4 accesari
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
Copii pot face febra din multe motive, insa important este sa stim sa le masuram temperatura si la nevoie sa le scadem febra rapid.
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
3 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.
Infectiile cu streptococcus pneumoniae - pneumococul
3 accesari
Infectiile cu streptococcus pneumoniae - pneumococul
Responsabilul in infectiile pneumococice este germenul Streptococcus Pneumoniae.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
2 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale

Find us on Google+

  • Articole citite acum