home Dr. Herdea > Articole medicale > Copii > Cutia Bucuriei - bucuria de a darui

     Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie – AREPMF va demara din 20 noiembrie acțiunea umanitară "Cutia Bucuriei", prin care oferă sprijin și ajutor copiilor și familiilor aflate în situații grele.

 

     „Cutia Bucuriei” este cutia prin care oamenii dăruiesc cu bucurie și generozitate altor semeni nevoiași. Este bucuria de a dărui și de a primi, este o inițiativă care ne vorbește despre gesturi aparent mici, care însă, aduc speranța și un strop de bucurie celor mai puțin norocoși. 

 

     Acțiunea umanitară va implica toți medicii de familie ai asociației, care la rândul lor vor implica pacienții pentru a strânge alimente, hăinuțe, încălțăminte, jucării, cărți sau rechizite școlare. Înainte de Crăciun, în săptămâna 15-21 decembrie, pachetele vor fi dăruite copiilor din mediul rural, din sate îndepărtate și uitate de lume. Medicii de familie din satele defavorizate vor identifica familiile care au cu adevarat nevoie de ajutor. AREPMF își propune să  ajungă la 3000 de familii din toate colțurile țării.

 

     Mecanismul campaniei este simplu și implică comunicarea cu medicul de familie de la care puteți primi o cutie pe care, împreună cu copiii dumneavoastră, să o pregătiți pentru cei nevoiași. Scrieți pe cutie vârsta copiilor cărora le poate fi destinată și noi o vom colecta de la medicul dumneavostră.   

 

     Medicii de familie care nu sunt înscriși în asociație pot primi „Cutia Bucuriei” și se pot înscrie în program împreună cu pacienții lor. Pacienții pot, la rândul lor, să propună medicilor implicarea sau pot ajuta oricum, prin Asociație.

 

     Generozitatea este puterea și dorința oamenilor de a dărui necondiționat, este spiritul oamenilor buni și frumoși care își trăiesc viața oferind bucurie. A fi generos și a dărui sunt virtuțile și calitățile care ne definesc ca oameni și care ne fac să ne reîntoarcem mereu spre viață. 

 

     Haideți să fim generoși împreună, să ne învățăm și copiii să fie și să strângem cât mai multe daruri în Cutia Bucuriei!

***Preluare AREPMF

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: copii

Cum alegem corect incaltamintea copiilor Cum alegem corect incaltamintea copiilor

Cand vorbim de incaltamintea copiilor, este normal sa ai intrebari. De la ce varsta cumperi prima pereche de pantofi? Ce fel de incaltaminte are nevoie micutul tau?

Trusa de urgente - Meditatii pentru parinti Trusa de urgente - Meditatii pentru parinti

Fie ca vorbim despre cutia cu medicamente de acasa, fie ca ne referim la prim-ajutorul din vacante, este bine sa stii ce contine trusa de urgente.

Sanatosi si acasa si la scoala Sanatosi si acasa si la scoala

Copiii cu o imunitate naturala scazuta sunt mult mai expusi riscului de imbolnavire, de-ndata ce ajung in colectivitati (gradinite, scoli). Cum putem ramane sanatosi, si acasa si la scoala?

Igiena corecta a copiilor Igiena corecta a copiilor

Cat de periculoase pot fi mainile murdare? Cum trebuie sa educam copii in privinta igienei corecte, atat acasa cat si in colectivitate?

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
9 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
8 accesari
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
Alimentatia bebelusului la 4 si 5 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 4 si 5 luni. Diversificarea alimentara la bebelusi.
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
6 accesari
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
Alimentatia bebelusului la 6, 7, 8 si 9 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 6 si 9 luni.
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
6 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Regim alimentar intre 1 si 3 ani
5 accesari
Regim alimentar intre 1 si 3 ani
Regim alimentar pentru copii intre 1 si 3 ani. Alimentatia copilului intre 1 - 3 ani.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale

Find us on Google+

  • Articole citite acum