home Dr. Herdea > Articole medicale > Vaccinare > Argumente pro-vaccinare: de ce sa ne vaccinam copii?

Argumente pro-vaccinare: de ce sa ne vaccinam copii?

Preventia prin vaccinare reprezinta un pas urias, in lupta pentru mentinerea sanatatii copiilor nostri. De ce trebuie sa ne vaccinam copii?
Scris de | Publicat in 13 noiembrie 2014 | Actualizat in 13 noiembrie 2014
A+ A-

     Vaccinarea asigura controlul unor boli cu prognostic fatal sau grav invalidant (difterie, tetanos, poliomielita, etc). Preventia prin vaccinare reprezinta un pas urias, in lupta pentru mentinerea sanatatii copiilor nostri.

 

Este mai usor sa previi decat sa tratezi!

 

     Costurile sociale care insotesc o boala, sunt enorme! Parintii copiilor care se imbolnavesc absenteaza de la locul de munca, consuma resurse financiare prin medicamente, ingrijiri speciale atunci cand afectiunea necesita recuperari prelungite, etc.

 

Copilul este cel care sufera!

 

     Parintii unui copil vaccinat, nu absenteaza de la locul de munca, deci nu vor inregistra pierderi materiale, nu vor pierde financiar investind in medicamente, recuperari prelungite, etc, societatea la randul ei va fi degrevata de costuri de spitalizare, medicatie, recuperare pentru pacientii cu sechele, personal.

 

     54 de tari din lumea intreaga, tarile mari, bogate, sunt parte a Programului de Vaccinare al OMS,cu schema completa. In restul din cele 200 de tari de pe Glob, Programele de Vaccinare functioneaza in procent mai mare de 80-90%%, aceste tari punand accent deosebit avand pe preventia imbolnavirilor.

     Acoperirea vaccinala este diferita in aceste tari, in functie de  fondurile pe care tara respectiva le poate aloca, in functie de procesul educational  desfasurat in tara respectiva pentru constientizarea in populatie a riscului nevaccinarii.

 

Este necesara vaccinarea, mai ales in conditiile in care avem alimentatie sanatoasa, copii ar fi alaptati la san 1-2 ani, conditiile de trai s-au imbunatatit, accesul la asistenta medicala este mai facil?

 

     Da - categoric, este necesara, intrucat imunitatea de la mama se mosteneste la sugar pana la varsta de 6 luni, dupa care nivelul anticorpilor protector fata de boli in general scade foarte mult. Sugarul devine expus la imbolnavire foarte usor.

 

     Vaccinarea efectuata la varsta foarte mica va fi cea care ii confera imunitate, pe termen lung mai ales in fata bolilor infecto-contagioase cu risc vital.

 

     --> Citeste articolul Despre vaccinare, din nou.. .

Ce se intampla cand nu ne vaccinam?

     Vaccinarea copiilor este esentiala pentru prevenirea imbolnavirilor. In timp, bolile grave au disparut. Omenirea nu isi mai aduce amite de drama produsa de “plamanul de fier”, in care au stat  copii afectati de poliomielita. Marea problema este ca datorita unei rate in scadere a acoperirii vaccinale, riscam sa o luam de la inceput si astfel de drame sa revina in actualitate.

 

     Au fost create vaccinuri speciale, sigure, eficiente. Pentru punerea pe piata a unui vaccin se lucreaza minim 10 ani, alti 10 se face o urmarire intensa a produsului - post manufacturare, abia apoi se pun in circulatie. In toti anii ulteriori, sunt derulate studii de eficienta, siguranta pentru pacient.

 

     Cum actioneaza vaccinul si care sunt vaccinurile obligatorii si cele optionale? Afla in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti cu Simona Dragomir.

Argumente pro-vaccinare - Valeria Herdea

Schema nationala de vaccinare la copii

     In conformitate cu dipozitiile Ministerului Sanatatii din Romania si deciziile OMS privind prevenirea si controlul bolilor infecto-contagioase va recomandam sa consultati schemele de vaccinari, prezentate mai jos.

 

     Schema de vaccinare prevazuta de catre Programul National de Vaccinari este obligatorie si gratuita. Ea este supusa unor modificari periodice, impusa de situatii epidemiologice speciale si in conditiile prevazute de legislatia in vigoare. Programul National de Vaccinare se desfasoara sub jurisdictia Ministerului Sanatatii, precum si a organelor de resort implicate in desfasurarea sa. Rolul si atributiile acestora se stabilesc prin legile in vigoare.

 

     --> Citeste articolul Calendarul Vaccinarilor la copii in Romania

 

     Programul se deruleaza prin cabinetele medicilor dvs de familie. Orice informatie despre vaccinari, corecta si completa o puteti primi de la medicul dvs de familie.

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: vaccinare

Reactii adverse dupa vaccinare Reactii adverse dupa vaccinare

Reactiile adverse postvaccinale indesirabile sunt reactii care apar dupa administrarea unui produs vaccinal, incepand cu momentul urmator administrarii vaccinului si pana la 1 luna de la vaccinare.

Chestionar - Stim sa ne protejam corect de GRIPA? Chestionar - Stim sa ne protejam corect de GRIPA?

Chestonar privind informarea privind riscurile nevaccinarii si beneficiile vaccinarii in preventia gripei

Vaccinurile, victimele propriului lor succes Vaccinurile, victimele propriului lor succes

Vaccinarea reprezinta cea mai valoroasa metoda de profilaxie primara a unor boli infectioase cu impact major asupra starii de sanatate a pacientilor

Vaccinarea copiilor - Meditatii pentru parinti Vaccinarea copiilor - Meditatii pentru parinti

Un subiect delicat, adesea controversat, dar greu de evitat este vaccinarea copiilor. Cat este de importanta? Ce se intampla cand nu ne vaccinam?

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
73 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
39 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
27 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.
Stres, Anxietate, Depresie: 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara
21 accesari
Stres, Anxietate, Depresie: 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara
Conferinta Nationala Interdisciplinara Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara, 8-9 mai 2015, Bucuresti
Serbarea de Craciun 2015 - editia 6 - Un Craciun de Poveste
21 accesari
Serbarea de Craciun 2015 - editia 6 - Un Craciun de Poveste
In data de 12 decembrie la Scoala nr. 25 a avut loc Serbarea de Craciun a cabinetului Dr. Herdea. Un Craciun de Poveste!

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale
Parteneri: https://vmag.ro/
  • Articole citite acum