home Dr. Herdea > Articole medicale > Vaccinare > Vaccinarea copiilor - Meditatii pentru parinti

Vaccinarea copiilor - Meditatii pentru parinti

Un subiect delicat, adesea controversat, dar greu de evitat este vaccinarea copiilor. Cat este de importanta? Ce se intampla cand nu ne vaccinam?
Scris de | Publicat in 28 septembrie 2014 | Actualizat in 28 septembrie 2014
A+ A-

Un subiect delicat, adesea controversat, dar greu de evitat este vaccinarea copiilor. Cat este de importanta? Ce se intampla cand nu ne vaccinam?

 

Cand copiii intra in colectivitate, sunt expusi la diversi agenti patogeni. Dr. Valeria Herdea, medic de familie cu profil de pediatrie, explica riscurile nevaccinarii.

 

Vaccinarea copiilor este esentiala pentru prevenirea imbolnavirilor. Cu timpul, boli grave nu se mai manifesta pentru ca au fost create vaccinuri speciale. Ani de zile se lucreaza la vaccinuri, teste si studii pentru optimizare, pana sa fie lansate pe piata.

 

Totusi, vaccinurile sunt eficiente atunci cand sunt folosite la nivelul intregii societati, nu doar individual, pentru a dezvolta o imunitate de grup. In caz contrar, poate aparea un focar de infectii, periculos nu doar pentru individ, ci pentru intreaga societate.

 

Cum actioneaza vaccinul si care sunt vaccinurile obligatorii si cele optionale? Afla in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti cu Simona Dragomir.

 

Vaccinarea copiilor - Valeria Herdea

**Preluare Radio ItsyBitsy

In cadrul Campaniei de educatie pentru Preventie, C.M.I. Dr. Herdea participa la realizarea unui ciclu de emisiuni educative pe teme de Profilaxie. Programul este dedicat educatiei pentru un Stil de viata sanatos.

 

In cadrul acestui Program educational desfasuram emisiuni dedicate parintilor si copiilor, pe teme de: vaccinare, nutritie, dezvoltare neuro-psiho-motorie. Dedicam astfel de programe in vederea implementarii in educatia copiilor nostri, a unui mod de viata care sa le mentina sanatatea la cote optime.

 

Viitorul copiilor nostri depinde de modul in care ii protejam fata de imbolnaviri la varsta mica, de modul in care ii hranim, de modul in care ii invatam ca sportul, miscarea in aer liber, gandirea pozitiva, compasiunea fata de semeni aflati in suferinta, protejarea a tot ceea ce inseamna Natura, ambient, inseamna de fapt Sanatatea fizica, psihica si implicit, cea a sufletului nostru, impreuna.

 

Sanatatea inseamna acces la educatie, la cunoastere. Accesul la educatie, aduce posibilitatea de a decide asupra viitorului Tau. Decizia cu liber arbitru propriu, ramane singura posibilitate reala de a fi liber cu adevarat.

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: vaccinare

Reactii adverse dupa vaccinare Reactii adverse dupa vaccinare

Reactiile adverse postvaccinale indesirabile sunt reactii care apar dupa administrarea unui produs vaccinal, incepand cu momentul urmator administrarii vaccinului si pana la 1 luna de la vaccinare.

Chestionar - Stim sa ne protejam corect de GRIPA? Chestionar - Stim sa ne protejam corect de GRIPA?

Chestonar privind informarea privind riscurile nevaccinarii si beneficiile vaccinarii in preventia gripei

Vaccinurile, victimele propriului lor succes Vaccinurile, victimele propriului lor succes

Vaccinarea reprezinta cea mai valoroasa metoda de profilaxie primara a unor boli infectioase cu impact major asupra starii de sanatate a pacientilor

Argumente pro-vaccinare: de ce sa ne vaccinam copii? Argumente pro-vaccinare: de ce sa ne vaccinam copii?

Preventia prin vaccinare reprezinta un pas urias, in lupta pentru mentinerea sanatatii copiilor nostri. De ce trebuie sa ne vaccinam copii?

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
10 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Varicela
9 accesari
Varicela
Varicela sau varsatul de vant, boala de care pot suferii atat adultii cat si copiii. Informatii despre simptomele si tratamentul varicelei.
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
8 accesari
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
Alimentatia bebelusului la 4 si 5 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 4 si 5 luni. Diversificarea alimentara la bebelusi.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
6 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
5 accesari
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
Alimentatia bebelusului la 6, 7, 8 si 9 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 6 si 9 luni.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale

Find us on Google+

  • Articole citite acum