home Dr. Herdea > Articole medicale > Copii > Sanatosi si acasa si la scoala

Sanatosi si acasa si la scoala

Copiii cu o imunitate naturala scazuta sunt mult mai expusi riscului de imbolnavire, de-ndata ce ajung in colectivitati (gradinite, scoli). Cum putem ramane sanatosi, si acasa si la scoala?
Scris de | Publicat in 28 septembrie 2014 | Actualizat in 31 octombrie 2014
A+ A-

Un procent de 80% dintre copii se nasc cu o imunitate naturala scazuta, iar la varsta copilariei organismul lor este inca foarte vulnerabil. Odata ajunsi la scoala sau la gradinita, copii sunt expusi riscului de imbolnavire.


Totusi daca in trecut rata de imbolnaviri era foarte mare pentru rubeola, rujeola sau varicela, in prezent acestea sunt din ce in ce mai rare, datorita vaccinurilor existente, acestea fiind accesibile tuturor prin intermediul medicului de familie.


Atunci cand copilul este bolnav, se recomanda ca acesta sa nu mearga in colectivitate si sa fie tinut acasa, pentru a evita imbolnavirea celorlalti.


Sanatosi, si acasa si la scoala !

Sanatosi si acasa si la scoala

(click pentru a vedea emisiunea din 14 septembrie)

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: copii

Cum alegem corect incaltamintea copiilor Cum alegem corect incaltamintea copiilor

Cand vorbim de incaltamintea copiilor, este normal sa ai intrebari. De la ce varsta cumperi prima pereche de pantofi? Ce fel de incaltaminte are nevoie micutul tau?

Cutia Bucuriei - bucuria de a darui Cutia Bucuriei - bucuria de a darui

Cutia Bucuriei este un proiect demarat de AREPMF prin care ofera sprijin și ajutor copiilor și familiilor aflate in situatii grele.

Trusa de urgente - Meditatii pentru parinti Trusa de urgente - Meditatii pentru parinti

Fie ca vorbim despre cutia cu medicamente de acasa, fie ca ne referim la prim-ajutorul din vacante, este bine sa stii ce contine trusa de urgente.

Igiena corecta a copiilor Igiena corecta a copiilor

Cat de periculoase pot fi mainile murdare? Cum trebuie sa educam copii in privinta igienei corecte, atat acasa cat si in colectivitate?

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
2014-10-31 08:06:05
5
5 din 5
Ce bine suna : cand copilul este bolnav trebuie tinut ACASA. Asta nu se intampla , vad parinti care isi aduc puiutiii la cresa, ii sterg nascul gratios,pompeaza diverse antitermice cu respect in ei si ii livreaza cu incredere pedagogului.Dar mai strigator este atunci cand un parinte este sunat de la cresa pentru a veni sa ia copilul care are febra peste 38.5 siacesta spune cu incredere sa se linisteasca asistenta ca pana la 40 mai este loc.Si ne miram de ce puiutiii nnostri se imbolnavesc asa des?Tocmai datorita acestori Responsabili zis parinti!

--Pagina 1 din 1--

  • Articole populare
Enterocolita la copii
4 accesari
Enterocolita la copii
Diareea sau enterocolita acuta reprezinta o afectiune caracterizata de prezenta a mai mult de 3 scaune semi-consistente, moi sau apoase, survenite la un pacient aflat anterior in stare de sanatate
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
2 accesari
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
Alimentatia bebelusului la 4 si 5 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 4 si 5 luni. Diversificarea alimentara la bebelusi.
Regim alimentar la varsta de 1 luna
1 accesari
Regim alimentar la varsta de 1 luna
Ce trebuie sa manance bebelusul la varsta de 1 luna. Alimentatia bebelusului la 1 luna
Copiii si animalele de companie
1 accesari
Copiii si animalele de companie
Cresterea copilului alaturi de animalul de companie reprezinta o provocare pentru fiecare parinte! Care sunt avantajele aduse de prietenul nostru fara cuvinte?
Cutia Bucuriei - bucuria de a darui
1 accesari
Cutia Bucuriei - bucuria de a darui
Cutia Bucuriei este un proiect demarat de AREPMF prin care ofera sprijin și ajutor copiilor și familiilor aflate in situatii grele.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale

Find us on Google+

  • Articole citite acum