home Dr. Herdea > Articole medicale > Sanatate > Impreuna pentru sanatatea rurala - editia XXVII

Impreuna pentru sanatatea rurala - editia XXVII

30 de studenti si 12 medici specialisti si rezidenti realizeaza investigatii medicale si consultatii de specialitate gratuite pentru locuitorii din Izbiceni, Olt.
Scris de | Publicat in 20 iulie 2014 | Actualizat in 20 iulie 2014
A+ A-

Coalitia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin si Societatea Studentilor la Medicina din Bucuresti (SSMB) au organizat in perioada 11-13 iulie o campanie de evaluare a starii de sanatate a locuitorilor din comuna Izbiceni, judetul OLT.

 

In cadrul campaniei “Impreuna pentru sanatatea rurala” au fost efectuate analize medicale, examene clinice si consultatii de specialitate, de care au beneficiat peste 200 de locuitori.

 

Campania a inceput Sambata 12 iulie cu un seminar pe tema preventiei prin vaccinare, sustinut de Dr. Gindrovel Dumitra, medic specialist pe medicina de familie. Apoi, actiunea s-a continuat in cadrul Scolii Generale din Izbiceni, unde actiunea de evaluare a starii de sanatate a fost desfasurata de o echipa de medici specialisti si rezidenti, alaturi de studentii medicinisti, efectuand examene clinice complete in functie de patologia fiecarui pacient: analize medicale (glicemie, trigliceride, colesterol), cardiologie, ginecologie, oftalmologie, dermatologie, ecografie. Copiii au fost consultati de medici pediatri.

 

 

Primarul comunei, Mircea Velica, declara: „Am primit cu bratele deschise initiativa Coalitiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, a Asociatiei Comunelor din Romania si a Studentilor la Medicina. Suntem constienti de importanta actiunilor de preventie pentru a preintampina unele dintre cele mai grave boli, precum si tratamente costisitoare si anevoioase. Pentru locuitorii comunei noastre a reprezentat un demers important avand in vedere ca accesul la consultatiile de specialitate este destul de dificil”.

 

impreuna pentru sanatatea ruralaActiunea desfasurata la Izbiceni face parte din proiectul „Impreuna pentru sanatatea rurala” al Societatii Studentilor in Medicina din Bucuresti si isi propune sa implice studentii, medicii rezidenti si specialistii, alaturi de parteneri si institutii specializate, in efectuarea de investigatii medicale si consultatii de specialitate pentru locuitorii din mediul rural.

 

Coordonatorii ediției, persoanele care au muncit din greu pentru a pune totul la punct sunt Daniela Ilașcu și Alexandru Herdea.

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: sanatate

Modern Dads Challenges, editia 7. Cum avem grija de sanatatea copilului? Modern Dads Challenges, editia 7. Cum avem grija de sanatatea copilului?

SANATATEA COPILULUI a fost subiectul principal al editiei cu numarul 7 a evenimentului Modern Dad’s Challenges, care a avut loc pe 3 mai, de la 18:30, la Hotel International din Bucuresti.

Cursuri de pictura pentru copii si adulti Cursuri de pictura pentru copii si adulti

Fundatia Catharsis Art organizeaza Cursuri de pictura pentru copii si adulti

E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos

Va invitam sa accesati informatii medicale de baza prezentate in limbaj uzual dedicate cresterii unui copil sanatos

PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului

Proiect educational dedicat parintilor si sustinut de JOHNSON S Baby.Coordonator medical dr. Herdea Valeria, Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF)

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Varicela
54 accesari
Varicela
Varicela sau varsatul de vant, boala de care pot suferii atat adultii cat si copiii. Informatii despre simptomele si tratamentul varicelei.
Schema de vaccinare
53 accesari
Schema de vaccinare
Schema de vaccinare 2014 - 2015. Generalitati, argumente pro vaccinare, mituri, scheme de vaccinari copii adulti si gravide aprobate de Ministerul Sanatatii.
Port-Bebe  - Sisteme sanatoase de purtat copilul
45 accesari
Port-Bebe - Sisteme sanatoase de purtat copilul
Ce inseamna purtatul sanatos al copilului? Care sunt avantajele si dezavantajele aduse de diversele sisteme de tip portbebe?
Fractura in lemn verde
44 accesari
Fractura in lemn verde
In cadrul fracturilor diafizare ale antebratului distingem fracturile in lemn verde, specifice copiilor.
Apa, pepenele si firul de par in contextul sanatatii noastre
39 accesari
Apa, pepenele si firul de par in contextul sanatatii noastre
Rolul apei in organism, beneficiile consumului de pepene sau determinarea sanatatii firului de pat, in direct la Tv-H.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale

Find us on Google+

  • Articole citite acum