home Dr. Herdea > Articole medicale > Sanatate > Impreuna pentru sanatatea rurala - editia XXVII

Coalitia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin si Societatea Studentilor la Medicina din Bucuresti (SSMB) au organizat in perioada 11-13 iulie o campanie de evaluare a starii de sanatate a locuitorilor din comuna Izbiceni, judetul OLT.

 

In cadrul campaniei “Impreuna pentru sanatatea rurala” au fost efectuate analize medicale, examene clinice si consultatii de specialitate, de care au beneficiat peste 200 de locuitori.

 

Campania a inceput Sambata 12 iulie cu un seminar pe tema preventiei prin vaccinare, sustinut de Dr. Gindrovel Dumitra, medic specialist pe medicina de familie. Apoi, actiunea s-a continuat in cadrul Scolii Generale din Izbiceni, unde actiunea de evaluare a starii de sanatate a fost desfasurata de o echipa de medici specialisti si rezidenti, alaturi de studentii medicinisti, efectuand examene clinice complete in functie de patologia fiecarui pacient: analize medicale (glicemie, trigliceride, colesterol), cardiologie, ginecologie, oftalmologie, dermatologie, ecografie. Copiii au fost consultati de medici pediatri.

 

 

Primarul comunei, Mircea Velica, declara: „Am primit cu bratele deschise initiativa Coalitiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, a Asociatiei Comunelor din Romania si a Studentilor la Medicina. Suntem constienti de importanta actiunilor de preventie pentru a preintampina unele dintre cele mai grave boli, precum si tratamente costisitoare si anevoioase. Pentru locuitorii comunei noastre a reprezentat un demers important avand in vedere ca accesul la consultatiile de specialitate este destul de dificil”.

 

impreuna pentru sanatatea ruralaActiunea desfasurata la Izbiceni face parte din proiectul „Impreuna pentru sanatatea rurala” al Societatii Studentilor in Medicina din Bucuresti si isi propune sa implice studentii, medicii rezidenti si specialistii, alaturi de parteneri si institutii specializate, in efectuarea de investigatii medicale si consultatii de specialitate pentru locuitorii din mediul rural.

 

Coordonatorii ediției, persoanele care au muncit din greu pentru a pune totul la punct sunt Daniela Ilașcu și Alexandru Herdea.

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: sanatate

Modern Dads Challenges, editia 7. Cum avem grija de sanatatea copilului? Modern Dads Challenges, editia 7. Cum avem grija de sanatatea copilului?

SANATATEA COPILULUI a fost subiectul principal al editiei cu numarul 7 a evenimentului Modern Dads Challenges, care a avut loc pe 3 mai, de la 18:30, la Hotel International din Bucuresti.

Cursuri de pictura pentru copii si adulti Cursuri de pictura pentru copii si adulti

Fundatia Catharsis Art organizeaza Cursuri de pictura pentru copii si adulti

E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos

Va invitam sa accesati informatii medicale de baza prezentate in limbaj uzual dedicate cresterii unui copil sanatos

PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului

Proiect educational dedicat parintilor si sustinut de JOHNSON S Baby.Coordonator medical dr. Herdea Valeria, Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF)

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Enterocolita la copii
4 accesari
Enterocolita la copii
Diareea sau enterocolita acuta reprezinta o afectiune caracterizata de prezenta a mai mult de 3 scaune semi-consistente, moi sau apoase, survenite la un pacient aflat anterior in stare de sanatate
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
3 accesari
Cum masuram si cum scadem corect temperatura la copii
Copii pot face febra din multe motive, insa important este sa stim sa le masuram temperatura si la nevoie sa le scadem febra rapid.
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
2 accesari
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
Alimentatia bebelusului la 6, 7, 8 si 9 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 6 si 9 luni.
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
2 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
2 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale

Find us on Google+

  • Articole citite acum