home Dr. Herdea > Articole medicale > Media > Cadrele medicale, fata in fata cu pacientii hipertensivi la COMBAT 2 Asist de la Craiova

Cursul National de Management al Bolnavului Hipertensiv - Actualități în Diagnostic și Tratament - C.O.M.B.A.T. 2 Asist., organizat de Societatea Română de Hipertensiune pe 7 martie 2014, la Hotel Plaza din Craiova, a înregistrat încă un succes. Manifestarea, adresată în exclusivitate asistenţilor medicali, a oferit informaţii practice privind managementul hipertensiunii arteriale şi îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor hipertensivi.


Misiunea cursului C.O.M.B.A.T. 2 Asist. este de a evidenţia importanţa colaborării dintre medic, asistent medical şi pacient în abordarea hipertensiunii arteriale pentru creşterea calităţii vieţii pacienţilor cu tensiune arterială crescută. Dezbaterile şi prezentările au fost susţinute de As. Elena Păun, As. Aurelia Stancu, Dr. Cristian Săndulescu, Dr. Valeria Herdea.


dr valeria herdea la combat asist 2 - craiova„Ştim cu toţii că hipertensiunea arterială este o boală cronică, deosebit de complexă, ce necesită o abordare multidisciplinară şi o bună colaborare între medicii de familie şi asistentele medicale. Trebuie să ştim că putem atinge un control eficient al acestei afecţiuni numai prin munca de echipă, în care un rol esenţial îl are însuşi pacientul, care trebuie implicat şi responsabilizat în managementul afecţiunii. Exact acesta este şi scopul principal al acestor cursuri”, a declarat Dr. Valeria Herdea, medic primar în medicina de familie.

 

Structurat sub forma a trei ateliere practice, cursul C.O.M.B.A.T. 2 Asist. de la Craiova a abordat teme extrem de importante în optimizarea îngrijirii persoanelor diagnosticate cu tensiune arterială crescută. Subiectele au variat de la definirea hipertensiunii arteriale şi impactul acestei afecţiuni la sfaturi practice privind noile tehnici de măsurare a tensiunii, precum şi identificarea particularităților familiei cu risc hipertensiv.  Mai mult, au fost aduşi în discuţie şi factorii de risc implicaţi în patologia familiei cu istoric de hipertensiune arterială, dar şi particularităţile acestei afecţiuni la copil și adolescent, gravidă și lehuză.

 

combat asistLa capitolul prevenţie, o atenţie sporită s-a alocat implementării conceptului MATA (măsurarea tensiunii arteriale în ambulatoriu) atât în rândul cadrelor medicale, cât și al pacienților, deoarece acesta reprezintă o măsură eficientă în realizarea prevenţiei pe termen lung, precum şi în reducerea complicaţiilor hipertensiunii arteriale.

 

Cursul C.O.M.B.A.T. 2 Asist. a cuprins şi o sesiune aparte dedicată comunicării medic - asistent medical - pacient, în cadrul căreia pacienţii participanti la eveniment, au împărtăşit  fragmente din experienţa lor cu boala. Au fost abordate subiecte legate de modul in care stabilirea diagnosticului de HTA, co-morbiditatile aparute in timp (AVC,IM) le-au marcat existenta profesionala sau familiala. Impresionant a fost si modul in care pacientii prezenti au descris relatia pe care o au cu echipa de medicina primara: medic si asistenta medicala.Au vorbit cu caldura despre grija, compasiune, solidaritate si nu in ultimul rand, despre profesionalismul cu care sunt ingrijiti, de catre”doamna mea doctor de familie si doamna mea asistenta”.  De asemenea, s-a discutat despre relatia cu medicii specialişti cardiologi, comunicarea interdisciplinara.A fost punctata dorinta de a primi date corecte privind riscurile şi complicaţiile hipertensiunii arteriale, paşii practici, prin care îşi pot ţine boala sub control.

 

asistent stoica daniela  Consideram ca acest gen de  evenimente, care permit abordul deschis al problematicii pacientului cronic hipertensiv, reprezinta nu doar un exercitiu de ”lucru in echipa”, dar sunt, poate, cel mai civilizat mod, in care putem afla “direct de la sursa”, adevaratele asteptari, dorinte sau deschidere spre o schimbare benefica, a modului  propriu de viata, al celui aflat in suferinta. Intre teorie si  practica, va exista intotdeauna o bariera, singurul mod de a o depasi eficient, ramane indiscutabil, dialogul sincer, constructiv, al celor implicati in rezolvarea problemei.

 

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Hipertensiune

Management eveniment: Sănătatea Press Group

Preluare: Sănătatea Press Group

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: media

Cum prevenim si tratam bolile copilariei - Radio Romania Actualitati Cum prevenim si tratam bolile copilariei - Radio Romania Actualitati

Luni 13 noiembrie de la orele 00:00 pe Radio Romania Actualitati va fi in direct Dr. Valeria Herdea, alaturi de Dr. Adrian Streinu Cercel, avand ca subiect Prevenirea si Tratarea bolilor copilariei.

Interviu cu Daniela Stoica, asistent medical generalist Interviu cu Daniela Stoica, asistent medical generalist

Ce inseamna munca si experienta unui asistent medical?

Interviu cu Dr. Valeria Herdea, medic primar Medicină de Familie Interviu cu Dr. Valeria Herdea, medic primar Medicină de Familie

Dr. Valeria Herdea. Un medic și un om care emană multă energie. Genul de medic de familie care-și trăiește cu pasiune profesia aleasă.

Evenimentele Revistei Pap Tot Evenimentele Revistei Pap Tot

Joi 22 mai 2014 in generoasa Sala de Spectacole a Teatrului Tandarica, a avut loc un nou eveniment patronat de catre Revista Pap Tot.

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
50 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
45 accesari
Regim alimentar la varsta de 6, 7, 8 si 9 luni
Alimentatia bebelusului la 6, 7, 8 si 9 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 6 si 9 luni.
Enterocolita la copii
36 accesari
Enterocolita la copii
Diareea sau enterocolita acuta reprezinta o afectiune caracterizata de prezenta a mai mult de 3 scaune semi-consistente, moi sau apoase, survenite la un pacient aflat anterior in stare de sanatate
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
32 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
31 accesari
Regim alimentar la varsta de 4 si 5 luni
Alimentatia bebelusului la 4 si 5 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 4 si 5 luni. Diversificarea alimentara la bebelusi.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale

Find us on Google+

  • Articole citite acum