home Dr. Herdea > Articole medicale > Sanatate > Atelier pentru copii de arta florala si reciclare creativa

     La inițiativa Flori de Gabroveni, prin Livia Dumitru, Vegart Design, prin Daniela Galani și Lavinia Pîrvu, și Reciclare Creativa, prin Raluca Paul, s-au unit și au pus la cale un atelier interdisciplinar de artă creativă pentru copii, acțiunea lor fiind motivată de aceeași viziune: promovarea unui stil de viață responsabil.


     Vegart Design este o companie tânără, care activează în domeniul peisagisticii, Flori de Gabroveni reprezinta o asociere între designeri florali și peisagiști, iar Reciclare Creativa este o comunitate de tineri creativi, care acționeaza în favoarea mediului înconjurator prin educație nonformală și creativitate.

 

     Concept: grădini de poveste prin reciclare creativă – perspective estetice si notiuni de ecologie.

 

     Scopul principal al evenimentului constă în îmbunătățirea relației copiilor cu mediul înconjurator și responsabilizarea prin joc - plantare și reciclare creativă.

 

      Obiectivele noastre pornesc de la crearea unei minigrădini de poveste, care să îi inspire pe copii în a continua să o îngrijească și întrețină. Înțelegerea reciclării și a necesității acesteia, implicarea activă a copiilor în cunoașterea mediului, prin utilizarea și întreținerea corectă a plantelor și atragerea atenției părinților asupra nevoii copiilor de activități creative extrașcolare reprezintă direcțiile pe care le susținem pe tot parcursul evenimentului.

 

      Activitățile propuse de instructorii noștri potentează rolul educativ si valorile inspirate de spatiul verde. Toate acestea printr-o serie de mini-cursuri despre biodiversitate - circuitul apei in natură, interacțiune insecte-păsări-animale, parcuri urbane și păduri urbane.

 

        Ne propunem un atelier interactiv, de la copii pentru copii - principiu de desfășurare al acțiunilor InnocentColours – UK Charity, prin prezentarea unei lucrări tematice în cadrul fiecărui atelier, realizate de către un copil invitat. Astfel încercăm sa atragem atenția autorităților asupra importanței existenței unui contact real cu obiectele de studiu.

 

      Descrierea evenimentului: acesta va consta în trei module, câte un modul desfășurat la o lună distanță (22 februarie, 22 martie si 19 aprilie, ultimul în cadrul proiectului școlar Saptamana Altfel), pe parcursul cărora copiii vor descoperi ecologia și reciclarea creativă, își vor îmbunătăți relația cu natura prin joc și multe cunoștințe acumulate.

 

Etape desfasurare Atelier I: Sa cream impreuna minigradina ta de poveste!

a) după o mica introducere, copiilor li se va face o scurtă prezentare video cu fotografii și vor afla noțiuni despre grădina și grădinărit, peisaj și desen de grădină, circuitul apei în natură, durata de viață a plantelor, necesitățile principale ale acestora;

 

 

- rolul principal în aceasta etapa îi revine unui copil invitat, care va prezenta schite/desene despre circuitul apei in natura, asistat de către intructorul peisagist;

 

b) vor alege și vor schița un element reciclat creativ împreuna cu instructorul reciclator, obiectul definitoriu al poveștii din grădini (căsuța) și vor schița o amenajare a minigrădinii pentru urmatoarea întâlnire – vor discuta de alegerea altor accesorii);

 

- în cadrul acestei etape se va pune accentul pe importanța reutilizării într-un mod creativ a obiectelor care și-au pierdut valoarea și urmează să devină deșeuri; astfel încurajăm prelungirea duratei de viață a obiectelor aparent nefolositoare;

 

c) copiii vor planta o mini-grădină de poveste cu ajutorul instructorilor peisagiști, primind detalii despre plăntuțele cu care vor lucra – nume, îngrijire etc., despre cum sa planteze, rolul solului, apei, compoziției plantelor în cadrul minigrădinii (se trasează aleea direct în grădina, locul pentru micul mobilier de grădina reciclat creativ);

 

d) încheierea activității: networking, sesiune foto (se vor amenaja colțuri speciale pentru fotografiat minigrădina); sesiune de felicitări

- copiii își împachetează minigrădina realizată la atelier, pentru a o lua acasa și a o îngriji:

- tocmai au facut primii pași in protectia activa a naturii!

 

Mențiuni:

- timing preconizat: etapa a) 20 minute, etapa b) 30 minute, etapa c) 40 minute, etapa d) 10 minute – pauze aferente 20 minute – total 2 h;

 

- maxim două serii a câte 12 copii;

toate elementele necesare desfășurării atelierului sunt puse la dispoziția copiilor de către organizatori (ghiveci, substrat plante, plante, casuța reciclată, pietriș decorativ), iar minigrădina realizată va fi însoțită de un mic ghid de îngrijire.

 

Etape desfasurare Atelier II: Povestea din gradina!

       Grădinița ce le aparține copiilor ca urmare a Atelierului I și îngrijită între timp de cei mici, va fi adusa la Atelierul II pentru evaluare. Copiii vor afla de ce pot muri unele plăntuțe, cum procedeaza cu îngrijirea lor în continuare, ce ar trebui să schimbe în felul în care le-au îngrijit.

 

      Urmeaza etapa cea mai importanta: copiii vor definitiva micul mobilier al grădinii de poveste, realizând accesorii reciclate creativ, iar imaginea de ansamblu va fi gata!

 

      Se vor continua lecțiile despre știintele naturii, printr-o prezentare despre insecte, păsări, animale și rolul protector al oamenilor.

 

Etape desfasurare Atelier III: Gradina urbana, povestea in care traim!

      Al treilea atelier va aduce ceva cu totul nou: crearea unei Axe verzi, în care copiii vor vedea unde se situează grădinițele lor în București și rețeaua pe care o formează. Vor afla foarte multe lucruri interesante despre protecția naturii în oraș și biodiversitate urbană.

     Vor desena, vor privi harta verde a Bucurestiului și își vor exprima părerile despre orașul în care trăiesc.

 

reciclare creativa      De asemenea, vor primi plăntuțe pentru a înlocui în grădiniță pe cele pierdute în cele două luni, vor fi îndrumați părinții asupra înlocuirii anumitor plante și despre întreținerea lor.

 

      Atelierul III se va desfasura în cadrul unicului pavilion realizat în totalitate din materiale reciclate - Intrarea Violoncelului, Nr. 10, Bucuresti, într-o atmosfera relaxantă si creativă.

 

- Copiii vor fi premiați pentru implicare și tenacitate, primind Diplome de participare și Titlul de Spiridișul Responsabil de Mediu.

 

 

Echipa C.M.I. Dr. Herdea Valeria sustine cu mare drag activitatile educationale destinate copiilor si va invita sa aruncati o privire spre pagina oficiala privind mai multe detalii despre desfasurarea atelierelor: Atelier pentru copii de arta florala si reciclare creativa .

Articole pe aceeasi tema Articole pe aceeasi tema: sanatate

Modern Dads Challenges, editia 7. Cum avem grija de sanatatea copilului? Modern Dads Challenges, editia 7. Cum avem grija de sanatatea copilului?

SANATATEA COPILULUI a fost subiectul principal al editiei cu numarul 7 a evenimentului Modern Dads Challenges, care a avut loc pe 3 mai, de la 18:30, la Hotel International din Bucuresti.

Cursuri de pictura pentru copii si adulti Cursuri de pictura pentru copii si adulti

Fundatia Catharsis Art organizeaza Cursuri de pictura pentru copii si adulti

E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos E-BOOK - Informatii medicale de baza dedicate cresterii unui copil sanatos

Va invitam sa accesati informatii medicale de baza prezentate in limbaj uzual dedicate cresterii unui copil sanatos

PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului PARINTE LA INCEPUT DE DRUM. Primii pasi in ingrijirea copilului

Proiect educational dedicat parintilor si sustinut de JOHNSON S Baby.Coordonator medical dr. Herdea Valeria, Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF)

Comenteaza articolul

Apreciere:

Cod de verificare:

loadingSe incarca datele..


(Nu exista mesaje la acest articol. Fii primul care lasa un mesaj!)  • Articole populare
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
69 accesari
Regim alimentar in enterocolita acuta - diaree
In afara de placerea si bucuria calatoriilor, in vacanta ne putem confrunta si cu mici necazuri precum episoadele de diaree, enterocolita acuta.
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
39 accesari
Schema de imunomodulare pentru anotimpul rece
Cresterea imunitatii: cum ne pregatim pentru anotimpul toamna-iarna, dar si cum sa ne facem mai rezistenti in fata schimbarilor de vreme.
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
27 accesari
Regim alimentar la varsta de 9, 10, 11 si 12 luni
Alimentatia bebelusului la 9, 10, 11 si 12 luni. Regim alimentar pentru bebelusi intre 9 si 12 luni.
Serbarea de Craciun 2015 - editia 6 - Un Craciun de Poveste
21 accesari
Serbarea de Craciun 2015 - editia 6 - Un Craciun de Poveste
In data de 12 decembrie la Scoala nr. 25 a avut loc Serbarea de Craciun a cabinetului Dr. Herdea. Un Craciun de Poveste!
Rahitismul
20 accesari
Rahitismul
Rahitismul carential comun reprezinta o afectiune metabolica, produsa de catre deficitul de vitamina D. Caracteristica acestei afectiuni este data de insuficienta mineralizare a structurii osoase.

Vezi mai multe Articole medicale >>


  • Categorii principale
Parteneri: https://vmag.ro/
  • Articole citite acum